Οι «Αχαρνής» "σε απόλυτη αντιστοιχία" με την Ελλάδα πριν από 2.500 χρόνια


Με σαφείς πολιτικές αιχμές ξεκινά τη φετινή καλοκαιρινή περιοδεία του το ΚΘΒΕ, έχοντας επιλέξει να παρουσιάσει τους αριστοφανικούς "Αχαρνής" σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού του διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, ο οποίος θεωρεί βρίσκονται "σε απόλυτη αντιστοιχία" με την Ελλάδα πριν από 2.500 χρόνια...

Αφού σημείωσε, στην προχθεσινή παρουσίαση της παράστασης, που θα κάνει πρεμιέρα στους Δελφούς την Παρασκευή, ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη κωμωδία γιατί διαδραματίζεται στην Αθήνα του Πελοποννησιακού πολέμου "κι εμείς ζούμε σήμερα, στην Αθήνα του 2010, τον οικονομικό πόλεμο, την οικονομική κατοχή", υπογράμμισε ότι ο Αριστοφάνης στο έργο του αυτό "επιβεβαιώνει τις περιπέτειες και τις παθογένειες της Ελλάδας στη διαχρονία της, τη διαφθορά, την ηθική πτώση και την πολιτιστική παρακμή".

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, που όχι μόνο υπογράφει τη μουσική της παράστασης αλλά κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δικαιόπολη, στην πρώτη του εμφάνιση σε αμιγώς θεατρικό έργο, δήλωσε πως ο ρόλος αυτός του δίνει «τη μοναδική ευκαιρία να τα πω χωρίς να χρειαστεί να βγω κι εγώ στους δρόμους και να τα σπάω μαζί με τους νέους». Στη διανομή της παράστασης του ΚΘΒΕ τον ρόλο του Μεγαρίτη κρατά ο Κώστας Βουτσάς κι αυτόν του στρατηγού Λάμαχου ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Οι «Αχαρνής» θα παρουσιαστούν μετά τους Δελφούς στο αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων (9-10/7), στο θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης (14-15/7 Ιουλίου), στην Επίδαυρο (23-24/7), ενώ θα ακολουθήσουν το θέατρο Βράχων στο Βύρωνα (28/7) και το αρχαίο θέατρο της Ολυμπίας (30/7).

Οι συντελεστές της παράστασης δήλωσαν στη συνέντευξη της Πέμπτης ότι αφιερώνουν την παράσταση στους συμβασιούχους του οργανισμού, που αντιμετωπίζουν εργασιακά προβλήματα, θέτοντας σε κίνδυνο τις περιοδείες του ΚΘΒΕ, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς συμμετέχουν στις καλοκαιρινές παραγωγές και ενδεχόμενη απουσία τους θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του θεάτρου.
Πηγή http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=552277

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.