Ο Δήμος Παιανίας υπέγραψε στις Βρυξέλλες το Σύμφωνο Δημάρχων για την κλιματική αλλαγή των Πόλεων.


Ο Δήμος Παιανίας υπέγραψε στις Βρυξέλλες το Σύμφωνο Δημάρχων για την κλιματική αλλαγή των Πόλεων।O Δήμος Παιανίας, ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος, συμμετείχε εκπροσωπούμενος από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γ. Δάβαρη, από τις 3 έως τις 6 Μαΐου στη συνάντηση Ευρωπαϊκών Δημάρχων στην Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου μαζί με άλλους 1200 Δημάρχους της Ευρώπης υπόγραψαν το «Σύμφωνο των Δημάρχων» για την ενεργειακή βιωσιμότητα των πόλεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παιανίας ήταν ένας από τους επτά Δήμους της Ελλάδας που παρευρέθηκαν στις Βρυξέλλες και δεσμεύτηκε με την υπογραφή του, για την άμβλυνση των κλιματικών αλλαγών μέσω της εφαρμογής έξυπνων τοπικών στρατηγικών αειφόρου ενέργειας που δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας και αυξάνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Παιανίας με την υπογραφή του Δημάρχου στις 4 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεσμεύτηκε επίσημα να προχωρήσει σε μείωση των εκπομπών CO2 έως το 2020 κατά 20% με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και έργων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
• Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια και στο δημοτικό φωτισμό
• Προτάσεις επεμβάσεων στις ιδιωτικές κατοικίες και στον τριτογενή τομέα για την εξοικονόμηση ενέργειας και πηγές χρηματοδότησης τους, π.χ. Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' οίκον.
• Εγκατάσταση δικτύων θερμότητας/ψύξης μέσω της συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας .
• Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και των καθαρών συγκοινωνιών με την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.Σχετικά με την συμμετοχή του Δήμου Παιανίας, σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία των 1200 Δημ άρχων της Ευρώπης

ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον Δήμο μας, για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών και την βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη .Μέσα σε αυτά τα πλαίσια επιδιώξαμε τη συμμετοχή μας σε αυτήν την πολύ σημαντική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, θέτοντας σαν βασικό μας στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Παιανίας.»

Στην πανηγυρική τελετή για την υπογραφή του Συμφώνου στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθησαν και μίλησαν ο Προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ισπανός Πρωθυπουργός José Luis Zapatero, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek, οι Δήμαρχοι από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες (Ρώμη, Παρίσι, Βερολίνο κλπ) όπως και πολλοί θεματικοί Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.