Διεθνής αναγνώριση για το Νομάρχη Αθηνών

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την βράβευση του κ Ι. Σγουρού, Ισόβιου Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, με την απονομή της τιμητικής διάκρισης Olympic Order (Ολυμπιακή τιμή).

Ο Νομάρχης Αθηνών τιμήθηκε σε αναγνώριση της εξαιρετικής του συμβολής στην υπηρεσία του παγκόσμιου αθλητισμού, και της πίστης στο Ολυμπιακό ιδεώδες, όπως καθορίστηκε από τον Pierre de Coubertin αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 στην έδρα της Νομαρχίας Αθηνών.

Τη διάκριση απένειμε εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το μόνιμο μέλος της ΔΟΕ κ. Λάμπης Νικολάου.
Ο κ. Νικολάου, αφού απένειμε την τιμητική διάκριση, μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Είναι μεγάλη χαρά να συμμετέχω σε αυτή την τελετή προς τιμήν μιας μεγάλης προσωπικότητας από την πόλη της Αθήνας.

Θα ήθελα καταρχάς να μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής , Ζαγκ Ρογκ, ο οποίος μου ανέθεσε να απονείμω αυτή την τιμή, καθώς συντέλεσα και εγώ στην υλοποίησή της.
Μάλιστα, η πρότασή μου για την απονομή αυτής της διάκρισης στον κ. Γιάννη Σγουρό έγινε ομόφωνα δεκτή, αναγνωρίζοντας έτσι την υποδειγματική δέσμευσή του τόσο στην υπηρεσία του αθλητισμού, όσο και στην αθλητική κοινότητα γενικότερα.

Θεωρείται εδώ στην Ελλάδα ως «δημιουργός» της «χρυσής ομάδας» της άρσης βαρών, αναλαμβάνοντας διοργανώσεις διαφόρων εκδηλώσεων παγκοσμίου κύρους.

Ο Γιάννης Σγουρός άσκησε επίσης σημαντικές δραστηριότητες κατέχοντας και τις σχετικές αρμοδιότητες και σε διεθνές επίπεδο. Υπήρξε ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών για πολλά χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια, τον γνωρίζουμε ως Νομάρχη Αθηνών, αρμόδιο για πάνω από 4.500.000 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στους 48 Δήμους στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Είναι ένα δύσκολο λειτούργημα, αλλά το φέρει εις πέρας με πλήρη υπευθυνότητα και επιτυχία.

Σε αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής σας στην υπηρεσία του παγκόσμιου αθλητισμού και της πίστης σας στο Ολυμπιακό ιδεώδες, όπως καθορίστηκε από τον Pierre de Coubertin, αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων, σας απονέμω σήμερα το Olympic Order».

Ο Γιάννης Σγουρός μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα και γι' αυτό είμαι και συγκινημένος. Σε όλο αυτό το ταξίδι μου στον αθλητισμό από μικρό παιδί πάντα ήθελα να προσφέρω και πιστεύω ότι κάτι κατάφερα.

Για μένα σήμερα το μήνυμα είναι προς τη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και τα γράμματα. Αυτές οι δύο ενασχολήσεις είναι που ολοκληρώνουν τον άνθρωπο ως προσωπικότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν από μικρό παιδί μέχρι σήμερα, την οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου. Είμαι βέβαιος ότι η Πολιτεία θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον αθλητισμό γιατί είναι υποχρέωσή της προς τη νεολαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.