Παραδόθηκε στο κοινό το ανανεωμένο Πεδίον του Άρεως κόστους 9.663.990 ευρώ.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Πεδίου του Αρεως πραγματοποίησε εχθές  το μεσημέρι η Υπερνομαρχία Αθηνών, παρουσιάζοντας το έργο της ανάπλασης του ιστορικού πάρκου, που φιλοδοξεί να βάλει τη δική του σφραγίδα του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων.
«Είμαστε πολύ ευτυχείς και περήφανοι που με το τέλος του θεσμού της Υπερνομαρχίας παραδίδουμε στους Αθηναίους δύο τεράστια έργα πρασίνου. Το Αττικό ’λσος που είναι έτοιμο ήδη από την άνοιξη και το Πεδίο του Αρεως, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το ιστορικό πάρκο της Αθήνας συνδεδεμένο με λαϊκούς αγώνες για πάρα πολλές δεκαετίες», ανέφερε σε δήλωσή της με αφορμή την παράδοση του ανακαινισμένου πάρκου η υπερνομάρχης Αθηνών Ντίνα Μπέη.
Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τον περίπατό τους σε ένα πάρκο εφάμιλλο με αυτά του εξωτερικού και να περιπλανηθούν μεταξύ άλλων στον κεντρικό πεζόδρομο με τα δυο υπερσύγχρονα σιντριβάνια, στον μινωικό λαβύρινθο με το βοτανικό κήπο της Αττικής, στο ροδώνα με τις πέργκολες και το σπειροειδές ποταμάκι, στην υδάτινη διαδρομή με τα πλατάνια, στην οδό των Ηρώων με τους φοίνικες και τις προτομές των Ηρώων του 1821, καθώς και στο Μνημείο Ιερού Λόχου.
Όλες οι παρεμβάσεις που προβλέπονταν στη μελέτη του αρχιτέκτονα της ανάπλασης Αλέξανδρου Τομπάζη, έγιναν με βάση περιβαλλοντικές προδιαγραφές.
Μεγάλο μέρος της ανάπλασης που υλοποιήθηκε στο Πεδίον του Αρεως αφορά σε βασικά έργα υποδομής, όπως υπόγεια δίκτυα άρδευσης, αποχέτευσης, συλλογής ομβρίων υδάτων και ηλεκτροδότησης.
Παράλληλα ανακαινίσθηκαν οι δυο παιδικές χαρές του πάρκου, ενώ δημιουργήθηκε και ειδικός χώρος με νέα σύγχρονα όργανα εκγύμνασης για την άθληση ενηλίκων. Το έργο της ανάπλασης στοίχισε 9.663.990 ευρώ και ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από το Γ΄ΚΠΣ και από εθνικούς πόρους.
Το Πεδίον του Αρεως, που πήρε το όνομά του από το Ρωμαϊκό Campus Martius, καταλαμβάνει έκταση 230 στρεμμάτων και αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, ανάλογο του Εθνικού κήπου. Στα χρόνια του Όθωνα φιλοξένησε τους στρατώνες του ιππικού, ενώ στις 23 Ιουλίου 1887, η έκταση εντάχθηκε με βασιλικό διάταγμα στο σχέδιο πόλεως και χαρακτηρίστηκε κήπος.

1 σχόλιο:

Polykarpos είπε...

........απο μικρό και απο τρελό μαθαίνεις την αλήθεια .................



Με εξαιρετική τιμή


Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ.Μηχ.Παν.Ρώμης.ΤΕΕ 46487 Msc.Ενέργεια Περιβάλλον.Παν.Πειραιώς-ΕΜΠ



Παρασχάκης Γεώργιος Δικαστικός Επιμελητής Νομ.


Σχετ.
http://kyameftopedioareos.blogspot.com 2007-2012...........τα ΕΣΠΑ.......Η καρατόμηση μισθών - συντάξεων.

http://polmarkarch.wordpress.com

http://www.asda.gr/elxoroi

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.