Κανένα σχολείο δεν θα συγχωνευτεί προς το παρών στο Δήμο Παλλήνης

Στην κυριολεξία… στα κρυφά, καθώς δεν ειδοποιήθηκαν ούτε οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί συντάκτες προκειμένου να καταθέσουν τα σχετικά ερωτήματα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να παρουσιάσει αργά το βράδυ της Κυριακής, τον Καλλικράτη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση…

Πιθανότατα η πολιτική ηγεσία ήθελε και σχεδίαζε τον αιφνιδιασμό, προκειμένου να κάμψει τις γενικευμένες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, αλλά είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό οι αρμόδιοι συντάκτες να ενημερώνονται μετά τις 8 το βράδυ για τα δελτία με τα υπό συγχώνευση σχολεία, ώστε να μην προλαβαίνουν να συμπεριλάβουν στις εκδόσεις των εφημερίδων τον σχετικό κατάλογο, για να ενημερώσουν το αναγνωστικό τους κοινό.


Στο κατά τα άλλα ειδησεογραφικό κομμάτι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, θα συνενωθούν 1933 σχολεία και θα προκύψουν 877 σε σύνολο 16.000 σχολικών μονάδων πανελληνίως.
Αναλυτικά οι συνενώσεις
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
1.523 σχολικές μονάδες σε 672. 

Από αυτές:
* 169 Μονοθέσια, Διθέσια και Τριθέσια
* 98 ήταν ήδη σε αναστολή λειτουργίας
* 18 χωρίς μαθητές
Από τις συνενώσεις των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκύπτουν:
* 120 νέα 6/θέσια και
* 61 νέα 12/θέσια σχολεία
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
410 σχολικές μονάδες σε 205. Σε αυτές:
* Το 30% των Γυμνασίων είχαν μαθητικό δυναμικό μικρότερο από 35 μαθητές
* Πάνω από το 50% των Γενικών Λυκείων που συνενώνονται είναι λυκειακές τάξεις
Σύμφωνα πάντα με τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις του υπουργείου οι συνενώσεις δεν επιφέρουν αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα πέραν τού μέχρι σήμερα επιτρεπτού. Αντίθετα στα συνενωμένα σχολεία υπάρχει κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα να μην ξεπερνά τα 25 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και τα 25 +10% στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


Οι συνενώσεις δεν οδηγούν σε υπερμεγέθη σχολεία. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών στα υπό συνένωση σχολεία δεν ξεπερνά τα 400 παιδιά. Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις -6 σχολείων- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου τα σχολεία που προκύπτουν από τις συνενώσεις, έχουν αριθμό μαθητών από 400 και άνω, αλλά χωρίς να ξεπερνούν τους 500.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου από τη συνένωση των σχολείων καταργείται η διπλοβάρδια (πρωί–απόγευμα) όπως, στο 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και στο 21ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 21ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. 



Με τη συνένωση των δυο Γυμνασίων και των δυο Λυκείων προκύπτουν το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, τα οποία θα λειτουργούν μόνο με πρωινή βάρδια. Επίσης, το 122ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών που λειτουργούσαν με διπλοβάρδια, συνενώνονται στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μόνο με πρωινή βάρδια.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλα τα στοιχεία και τις συνενώσεις των σχολείων:http://tinyurl.com/659mv6t
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.