Στο τζόγο, τα ψυχοφάρμακα και το ποτό οι Έλληνες λόγω κρίσης.

Στο τζόγο, τα ψυχοφάρμακα και το ποτό στρέφονται οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των υψηλών ποσοστών ανεργίας.

Αυτό υποστηρίζει η γιατρός και υπεύθυνη εθελοντισμού και επικοινωνίας του κέντρου υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Όασις», Πόπη Καλαϊτζή.
Η κ. Καλαϊτζή μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως πολλοί Έλληνες στρέφονται στον τζόγο για να βελτιώσουν την κακή οικονομική τους κατάσταση ενώ φτάνουν σε σημείο εξάρτησης από τα ψυχοφάρμακα και το αλκοόλ που καταναλώνουν.
Παράλληλα, την Παρασκευή (17/6) ξεκίνησε η καμπάνια «Το κάνω... Γίνε μέρος της Λύσης και Εθελοντής της Όασης» στη Θεσσαλονίκη με στόχο να προσελκύσει νέους εθελοντές αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιο θέμα με τον τζόγο και ιδιαίτερα με τον κρατικό τζόγο. Το 80% των εξαρτημένων από τον τζόγο είναι εξαρτημένοι από τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια, ενώ υπάρχει αύξηση του διαδικτυακού τζόγου. Διαπιστώνουμε ακόμη ραγδαία αύξηση της χρήσης αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών.
Οι πολίτες μας λένε «δεν έχω εξαρτήσεις παίρνω όμως ένα ηρεμιστικό»
και δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό τους δημιουργεί εξάρτηση. 

Εμείς με τον εθελοντισμό θέλουμε να δώσουμε αντίδοτο στην εθνική μιζέρια και την κατάθλιψη», τόνισε η κ Καλαϊτζή.
Τέλος, όπως επισήμανε στο τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί έρευνα για τα ποσοστά καθημερινής και εβδομαδιαίας χρήσης αλκοόλ, ναρκωτικών και άλλων ουσιών (πχ ψυχοφαρμάκων) αλλά και εθισμού στον τζόγο.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.