Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης


Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Ολοκληρώνεται απόψε η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας.

Τα μεσάνυχτα οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν ονομαστικά υπέρ ή κατά των κυβερνητικών επιλογών, την ώρα που πλήθος κόσμου αναμένεται να έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και το κτίριο του κοινοβουλίου προκειμένου να δώσουν τη «μη ψήφο», όπως εδώ και μέρες προαναγγέλλουν.

Η παρουσία των πολιτών προβλέπεται μαζική ενώ το επόμενο ραντεβού για δυναμικό παρών έχει ήδη κλειστεί για μια εβδομάδα αργότερα, όταν η Βουλή και πάλι θα κληθεί να ψηφίσει, αυτή τη φορά για τα νέα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στην αποψινή διαδικασία σημαντικές εκπλήξεις δεν αναμένονται, τουλάχιστον στο βαθμό που θα επηρέαζαν το θετικό, σύμφωνα με τις ενδείξεις, αποτέλεσμα για τη νέα κυβέρνηση, παρόλο που σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσει.

Αντίθετα, οι προβλέψεις είναι λιγότερο ασφαλείς για την έκβαση της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται επί ποδός ώστε να προλάβει τυχόν διαρροές «πρασίνων» που θα οδηγούσαν ακόμα και σε πολιτική κρίση.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα κυρίως σε ορισμένους που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία των «16» και άσκησαν κριτική κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ την περασμένη Παρασκευή.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές θα επιχειρήσουν με την παρουσία τους να ασκήσουν ισχυρή πίεση στους «300» και να περάσουν για άλλη μια φορά ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.