Διαβάστε τι περιγραφεί ένας αγανακτισμένος ΜΑΤατζης.

Δε ξερω πως να ξεκινήσω. Ακούω τόσα να λέγονται για εμας. Πάρα πολύς κόσμος μας βρίζει. Οχι μόνο εμάς τους ΜΑΤατζηδες, αλλα γενικά όλη την Αστυνομία...
Μας λετε να πεταξουμε τις ασπιδες και να παραιτηθουμε. Και μετα τι; Άνεργοι, στο δρόμο;

 Και οχι μονο αυτο, αλλα θα πρεπει να πληρωσω και αποζημιωση, γιατι δεν εχω κλεισει τα 8 χρονια υπηρεσιας ακομα. Απλα υπομονη κανω 2 χρονια ακομα για να μπορεσω να κανω μεταθεση στη Θεσσαλονικη, οπου εκει τα πραγματα ειναι πιο ησυχα. Κανεις δε θελει πλεον να μεινει στην Αθηνα, και ποσο μαλλον στα ΜΑΤ. Το κρατος εχεις καταφερει να στρεψει ολη τη κοινωνια εναντιον μας, χωρις στη πραγματικοτητα να φταιμε εμεις. Μας βαζουν αναμεσα και λογικο ειναι να τα ακουμε ολα εμεις.

Για να ξεκινησω ομως να απανταω σε ορισμενα πραγματα που εχω ακουσει να λεγονται :

α)Τα χημικα ειναι ληγμενα. Οσο πιο παλιο το χημικο, τοσο λιγοτερο ενεργο ειναι και μικροτερη δραστικη ουσια φευγει προς τα εξω. Επισης οπως σωστα αναφερθηκε απο καποιον αλλο, η ημερομηνια ληξης αναφερεται στον επικρουστηρα και στην πιθανοτητα να μην ανοιξει καθολου το χημικο, οπως και γινεται σε αρκετες περιπτωσεις.

β)Ειναι δακρυγονα ή ασφυξιογονα; Ειναι δακρυγονα με δραστικη ουσια την CS, η οποια υπαρχει σε πολυ μικρη ποσοτητα, ωστε να μη ειναι ικανη να προκαλεσει σοβαρα προβληματα. Για τις επιπτωσεις δειτε αυτο το αποσπασμα :

"Προκαλεί έντονο ερεθισμό στα μάτια και τα ανώτερα αναπνευστικά όργανα. Μέσα σε δευτερόλεπτα δημιουργείται έντονο κάψιμο, πόνος και φλεγμονή. Συνήθως η επίδραση στις αναπνευστικές οδούς οδηγεί σε ανικανότητα αντίδρασης. Όταν η δηλητηρίαση είναι πιο έντονη, προκαλείται πανικός, ο οποίος επιτείνει τα συμπτώματα και το άτομο δεν είναι ικανό ούτε να εισπνεύσει, ούτε να εκπνεύσει. Η έκθεση του ατόμου σε υψηλές συγκεντρώσεις CS προκαλεί ερύθημα και φουσκάλες.

Σε πολύ μικρές ποσότητες, το CS έχει απλά μια ερεθιστική μυρωδιά. Σε πολύ μεγάλες δόσεις προκαλούνται επικίνδυνα εγκαύματα στο δέρμα και εκτεταμένη καταστροφή των ιστών. Η άμεση επαφή με τα μάτια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του κερατοειδούς. Επίσης προκαλούνται προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα.

Τα αποτελέσματα του δακρυγόνου αρχίζουν να διαφαίνονται 20 με 60 δευτερόλεπτα μετά τη ρίψη του και διαρκούν από 10 έως 30 λεπτά από τη στιγμή που θα μετακινηθεί το άτομο σε καθαρή ατμόσφαιρα."


γ)Οι ΜΑΤατζηδες ειναι αμορφωτοι, τους στελνουν στα ΜΑΤ με το ζορι, ειναι μικροι σε ηλικια. Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι αμορφωτοι, εκτος το αν με 15.000 μορια στη πανελλαδικες θεωρεισαι αμορφωτος. Με το ζορι δε πανε, οι περισσοτεροι το επιλεγουν, χωρις βεβαιως να ξερουν τι ακριβως τους περιμενει. Ειναι αληθεια οτι πλεον οι περισσοτεροι στα ΜΑΤ ειναι ατομα μικρης ηλικιας 20-28 ετων, γιατι οι περισσοτεροι εχουν φυγει τα 2 τελευταια χρονια με ολα αυτα που γινονται. Και θα φυγουν ακομα περισσοτεροι αυτο το καιρο.

δ)Δεν εχουμε τους αριθμους πανω στη στολη μας. Ειναι αληθεια, αλλα εχουμε τον αριθμο στο κρανος μας και οποιος θελει μπορει να τον ζητησει απο τον υπευθυνο αξιωματικο.

Οσο για ολα αυτα που εγιναν τις 2 ημερες των επεισοδιων, δε ξερω πραγματικα τι να πω. Οι τηλεορασεις και τα ραδιοφωνα δε ελεγαν τι ακριβως συνεβαινε. Δεν ειδα σχεδον κανενα βιντεο που να δειχνει να μας πετανε μαρμαρα, ξυλα, μολοτοφ, κροτιδες, γκαζακια και ο,τι μπορει να φαντασει ο καθενας! Ειχαμε παρα πολλους τραυματιες, αλλους λιγοτερο και αλλους περισσοτερο σοβαρα. Ενας απο τους τραυματιες ειμαι και εγω. Ηταν αδυνατο να πιασουμε αυτους που εφταιγαν πραγματικα. Πετουσαν τις πετρες και κρυβονταν μεσα στη πλατεια μαζι με το πληθος. Ολοι φορο! υσαν μασκες, οποτε δε μπορουσαμε να καταλαβουμε ποιος ειναι ποιος. Υπηρχε ενα χαος. Τα χημικα τα πετουσαμε, αλλα απ'οτι καταλαβαμε χωρις κανενα αποτελεσμα, το περισσοτερο χημικο το τρωγαμε εμεις οι ιδιοι, καθως τα φιλτρα που εχουμε ειναι εδω και 10 χρονια ληγμενα!! Λογικα ειναι να ετρωγε χημικο και ο απλος κοσμακης, αφου με τον αερα πηγαιναν παντου. Καθε φορα που καναμε κινηση για να πιασουμε τους μπαχαλακηδες, δεχομασταν σφοδρη επιθεση απο μεγαλα μαρμαρα και ειχαμε σε καθε τετοια επιθεση απο 2,3 τραυματιες. Στο τελος ειχαμε αποδεκατιστει.
Δολοφονοι ειναι αυτοι οι ταραξιες και οχι εμεις. Μακαρι να υπηρχαν δημοσιογραφοι και απο πισω μας για να απαθανατιζαν ολα αυτα που μας πετουσαν. Ακομα και οι καινουριες ασπιδες που προμηθευτηκαμε εσπασαν απο τα τεραστια μαρμαρα που πετουσαν. Εμενα μου εσπασαν οι καλαμιδες και η μασκα που φορουσα, εκτος απο τα δαχτυλα των ποδιων μου. Ενας μαλιτσα πετουσε μεσα απο ενα μικρο αντικειμενο σα στυλο, κατι κροτιδες που εκαναν μεγαλη εκρηξη και εβγαζαν φωτια, χωρις να καταλαβαινες ποτε θα σου ερθει, γιατι πηγαινε με πολυ μεγαλη ταχυτητα. Ευτυχως ! δε μας πετυχε καμμια τετοια.

Σαφως και υπηρξαν καποιες ενεργειες που ακομα και εγω που ανηκω στα ΜΑΤ δε τις δικαιολογω, αλλα μεσα στην ενταση πολλα μπορει να κανει ο ανθρωπος. Ακουσαμε απειρες βρισιες, ειδαμε συναδελφους να πεφτουν κατω και αιματα να τρεχουν παντου, ανθρωποι ειμαστε και εμεις. Λαθη θα κανουμε. Προσωπικα οσοι παραφερονταν προσπαθουσα να τους τραβηξω πισω και να τους ηρεμησω. Τα πραγματα δυστυχως με τετοιες συμπεριφορες γινονταν χειροτερα. Περισσοτερος κοσμος τα εβαζε μαζι μας.

Αυτες οι ημερες με εβαλαν σε τεραστιες σκεψεις. Δε θελω να πιστευω οτι ολοι αυτοι οι μπαχαλακηδες ειναι παρακρατικοι και οτι ολα αυτα που γινονται ειναι στημενα. Δε μπορει να ειναι δυνατον.. Αλλα σε καποια στιγμη ειχαμε περικυκλωσει τα ατομα μεσα στην πλατεια και υπηρχαν παντου διμοιριες των ΜΑΤ. Τους ειχαν τελειωσει τα μαρμαρα και φωναζαν για 15λεπτη ανακωχη. Ξαφνικα διεταχθηκαμε να μη κανουμε καμμια κινηση. Ανενοχλητοι οι μπαχαλακηδες βγηκαν στους δρομους περιξ και μαζευαν ολα τα μαρμαρα που ειχαν πεταξει και τα εβαζαν μεσα στη πλατει! α για να μας επιτεθουν ξανα. Μετα απο 30 λεπτα αρχισαν παλι οι επιθεσεις.. Ειχα τρελαθει. Δε μπορει να γινοταν κατι τετοιο..

Και οι τραυματιες μας συνεχως μεγαλωναν. Καταλαβα οτι το κρατος δε νοιαζεται για εμας. Αναλωσιμοι ειμαστε. Ενας αριθμος. Ο μονος λογος που δε παραιτουμε ειναι γιατι θα μεινω στο δρομο και δε θα εχω λεφτα για να ζησω. Αλλα συντομα θα κανω αιτηση για αποσπαση σε αλλη υπηρεσια, οπως και αρκετοι φιλοι μου. Εχουμε δωσει αιμα για αυτη την υπηρεσια, αλλα κανεις δε νοιαζεται για εμας

Μαζι σας ειμαστε, μη μας διωχνετε. Προσπαθηστε να απομονωσετε ολους αυτους τους ταραξιες, μη πηγαινετε διπλα τους και να εισαστε βεβαιοι οτι θα τους πιασουμε. Χρειαζομαστε και τη δικη σας βοηθεια. Την επομενη φορα που θα ξαναγινουν τετοια επεισοδια, φυγετε ολοι απο την πλατεια, αφηστε τους μονους. Δε χρειαζεται να σας παιρνει ολους η μπαλα..

Τελος, ζηταω εκ'μερους ολων μια μεγαλη συνγωμη για ολους αυτους που εφαγαν χημικα ή και ξυλο με το γκλοπ χωρις να εφταιγαν σε τιποτα. Αν και μια συγνωμη δεν αρκει. Μακαρι να μπορουσα να πεταξω την ασπιδα και να ερθω μαζι σας. Αντι αυτου αναγκαζομαι να τα βαζω με την αδερφη μου και τον πατερα μου.. Εκει μας οδηγησαν ολοι αυτοι οι αστερατοι.

Ενας αγανακτισμενος ΜΑΤατζης

πηγή 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ ΝΑ ΣΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΣΑΤΕ ΔΑΚΡΥΓΩΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ ΤΠΤ ΑΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΚΑΝ ΣΤΡΑΤΟ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ?ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ?ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ?ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΤΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ.ΝΑ ΕΥΧΕΣΕ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΤΗΜΟΡΗΘΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ.ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ...

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.