Παλλήνη: Ανακοίνωση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας


Ανακοίνωση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας Παλλήνης για την εκλογή των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία θεωρεί ότι ο τρόπος εκλογής των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κινείται σε συγκεντρωτική και αντιδημοκρατική λογική.

Συγκεκριμένα:
  1. Ο τρόπος εκλογής των αντιπροσώπων στις Περιφερειακές Ενώσεις και στην Κεντρική Ένωση Δήμων αλλοιώνει τους συσχετισμούς δυνάμεων  όπως αυτοί εκφράσθηκαν στις τελευταίες εκλογές. Δεν αναπαράγεται μόνο το συγκεντρωτικό μοντέλο αλλά επιχειρείται να συνθλίψει τις ανεξάρτητες φωνές.
  2. Η Αυτοδιοίκηση παραμένει εξαρτημένη από την Κεντρική Διοίκηση. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε δεν χρειαζόμαστε νόμους που μεθοδευμένα δημιουργούν όργανα με ευνοϊκούς συσχετισμούς για τις κυβερνητικές δυνάμεις αλλα όργανα αυτοδιοίκησης που ενισχύουν τη δημοκρατία, και την κοινωνική συνοχή.

Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία υποστηρίζει ως σύστημα εκλογής των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την απλή αναλογική, την αύξηση των μελών των περιφερειακών οργάνων και την συμμετοχή φορέων και κοινωνικών κινημάτων στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.


Το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜοτικής Οικολογικής Συνεργασίας
Διεύθυνση: Αχαΐας 7, κεντρική πλατεία Γέρακα τηλ. 210- 6049408

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.