Αρχίζουν άμεσα οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο - Εξαιρούνται μόνο οι ένστολοι

- Δάσκαλοι-καθηγητές και ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό στον κατάλογο των απολύσεων
- “Μοντέλο” κατάργησης οργανισμών ο ΟΕΚ και τα Δημόσια ΚΤΕΟ
- Μέσα στους επόμενους δύο μήνες η απόφαση για τους οργανισμούς που καταργούνται
- “Πλαφόν” 3% σε κάθε υπουργείο

Διορία δύο μηνών έχει κάθε υπουργός για να επιλέξει ποιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα που υπάγονται στο υπουργείο του θα κλείσουν.

Αμέσως μετά από αυτή την κίνηση θα έρθει το λουκέτο στους οργανισμούς και ύστερα μετά από αξιολόγηση η απόλυση των υπαλλήλων.

Εαν εξαιρέσει κανείς τους περίπου 150 χιλιάδες ένστολους και τους 100 χιλιάδες υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Νομικών
Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου τότε ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν ως το τέλος του 2012 ουσιαστικά αποτελεί το 3% του προσωπικού κάθε υπουργείου.

Πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν 1.000 από τους 1.400 υπαλλήλους σε ΟΕΚ και ΟΕΕ καθώς μόνο 400 θέσεις θα διατηρηθούν, αλλά και οι 1.180 υπάλληλοι στα Δημόσια ΚΤΕΟ.

Στο κόκκινο, σε πρώτη φάση θα βρεθούν και εργαζόμενοι σε παραρτήματα του ΟΑΕΔ, αλλά και εργαζόμενοι σε περιφερειακά ΤΕΙ χωρίς “ζήτηση” και σε μικρά νοσοκομεία τα οποία θα συγχωνευτούν.

Ποιοι θα μείνουν από τους εργαζόμενους σε οργανισμούς και υπηρεσίες όπου θα μπει λουκέτο; Ακόμη άγνωστος είναι ο τρόπος επιλογής.

Βέβαιο θεωρείται πως θα υπάρξουν γραπτές εξετάσεις αλλά και “προσωπική συνέντευξη” κατά τη διάρκεια αξιολόγησης από ιδιώτες, ωστόσο τα κριτήρια ακόμη δεν έχουν καθοριστεί. Αυτά αναμένεται να καθοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.