Πρόστιμο 25.000 ευρώ για τα γαλλικά του Τράγκα στη Μέρκελ

Συνολικό πρόστιμο 25.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, έπειτα από καταγγελίες ιδιωτών.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας και άσεμνους χαρακτηρισμούς κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, στις 28/09/11 (πρόστιμο 10.000 ευρώ) και στις 08/11/11 (πρόστιμο 15.000 ευρώ).

Επιπλέον πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Super B, του νομού Αχαΐας, για το τηλεπαιχνίδι Night Quiz, ενώ στο αρχείο μπήκε η καταγγελία του εκδότη, Κώστα Γιαννίκου προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για προσβολή προσωπικότητας. Σύμφωνα με την καταγγελία στα δελτία ειδήσεων 22 και 23 Νοεμβρίου 2011, ο σταθμός είχε μεταδώσει την εικόνα του εκδότη να οδηγείται με τις χειροπέδες στον ανακριτή για να απολογηθεί. Στην απόφαση μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης και τα μέλη Κωνσταντίνος Αποστολάς και Ιωάννης Παπακώστας, οι οποίοι πρότειναν να επιβληθεί στο σταθμό σύσταση επικαλούμενοι το άρθρο 8 παρ.2 του νόμου 3090/2002, που απαγορεύει την τηλεοπτική μετάδοση προσώπων που οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Σύσταση επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, έπειτα από καταγγελία ιδιωτών, για λανθασμένη σήμανση και προβολή βίαιων σκηνών στη σειρά «Accidentally on purpose» σε ώρα παιδικής τηλεθέασης.

Παράλληλα έγινε δεκτή η αίτηση «θεραπείας» του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera fm, του νομού Μαγνησίας και ανακλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, που του είχε επιβληθεί για παράνομη δικτύωση με άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο.

Δεκτές έγιναν επίσης οι αιτήσεις «θεραπείας» των σταθμών «Ράδιο Κανάλι», νομού Ξάνθης και «Groovy Station», νομού Χίου και ανακλήθηκε η οριστική διακοπή και η ανάκληση βεβαιώσεως.

Σε σύσταση επίσης μετατράπηκαν τα πρόστιμα για τον σταθμό Μελωδία, του νομού Έβρου και τον Power fm, νομού Πιερίας.

Τέλος οριστική διακοπή λειτουργίας και ανάκληση βεβαιώσεως επιβλήθηκε στη Δραμινή Ραδιοφωνία, νομού Δράμας, ενώ για την περίπτωση του τηλεοπτικού σταθμού Alter, κατατέθηκε από τον σταθμό το υπόμνημα που είχε ζητηθεί την προηγούμενη εβδομάδα από το ΕΣΡ και η υπόθεση κρατείται και θα συζητηθεί σε μελλοντική συνεδρίαση. 

 πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.