Commerzbank προς Ελλάδα: "Βγάλτε τις χειροπέδες του ευρώ"!

Την έξοδο από το ευρώ υπέδειξε ως τη μόνη δυνατή λύση για την Ελλάδα ο Klaus-Peter Müller πρόεδρος του διευθυντικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας Commerzbank. Ο Müller χαρακτήρισε το ευρώ για την Ελλάδα ως «χειροπέδες» τις οποίες και πρέπει να βγάλει εάν δεν θέλει να έρχεται στη δυσάρεστη θέση να ζητά συνεχώς και νέες οικονομικές ενισχύσεις.


Δεν θα είναι καλό για την Ελλάδα, εκτίμησε ο ίδιος, εάν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης συνεχίσουν να την αναγκάζουν να φορά τις «χειροπέδες» αυτές, ενός νομίσματος που επιτρέπει μόνο την εσωτερική προσαρμογή μέσω περικοπών των δαπανών και μείωσης των μισθών.
«Θα επανέλθουν ζητώντας και άλλα χρήματα και δεν θα υπάρχει τέλος, εκτός και αν εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν θα πάρει δύο έως τρία χρόνια - μιλάμε για 20, 30 ή 40 χρόνια για την Ελλάδα», υποστήριξε ο επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας σε εκδήλωση που έγινε στη Φρανκφούρτη.

«Οι Έλληνες», πρόσθεσε ο Müller, «χρειάζονται τελικά ένα νόμισμα, το οποίο θα μπορούν να το υποτιμούν» και εκτίμησε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος, έως ότου η ελληνική κυβέρνηση ανασυγκροτήσει τις μη λειτουργικές δομές που θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.