Παρέλαβε σήμερα το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην Ιπποκράτους έγινε η τελετή παραλαβής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον νέο πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο. Υποδεχόμενος τον κ. Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι «είναι μια νέα αρχή και για τους δυο μας» και ευχήθηκε στον νέο πρόεδρο «πολλή και καλή επιτυχία». 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη και για τη δέσμευσή του να είναι κοντά στη νέα ηγεσία. Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τονίζοντας πως «η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει». Στις 6 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο κ. Βενιζέλος θα υποβάλει την παραίτησή του.
Κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Παπαδήμος συνεχάρη τον κ. Βενιζέλο για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία από τη νέα του θέση.
Πρόσθεσε ότι ως πρόεδρος μιας κυβέρνησης συνεργασίας δεν παίρνει θέση για τις εξελίξεις μέσα στα κόμματα, ωστόσο τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία, όπως εξαίρετη ήταν η συνεργασία τους κατά το παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τις ευχές του και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις.

«Δώσαμε έναν αγώνα και τον δώσαμε με επιτυχία, γιατί έχουν αλλάξει τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.
Με τον Κάρολο Παπούλια
Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε και επισήμως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. 
«Χαμογελαστό σας βλέπω», είπε ο κ. Παπούλιας για να απαντήσει ο κ. Βενιζέλος. «το δικαιούμεθα» και συνέχισε λέγοντας: «η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της. Μας ξεπέρασε η κοινωνία. Και σας τα λέω αυτά, όχι μόνο ως ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αλλά ως προσωπικότητα που προέρχεστε από τα σπλάχνα της παράταξης».
Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε σχετική ερώτηση του κ. Παπούλια πως ψήφισαν 240.000 τονίζοντας  ότι για τα δεδομένα της συγκυρίας, η συμμετοχή των πολιτών στην εσωκομματική διαδικασία ήταν εντυπωσιακή. «Θα κάνω ό,τι επιβάλει το εθνικό μου καθήκον, για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να νοιώσει ο πολίτης ασφαλής» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις εκλογές, λέγοντας ότι στο μεσοδιάστημα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει η εφαρμογή του προγράμματος. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός πρέπει να εκτελεστεί πιστά, να μην χαθούν έσοδα ή να υπάρξει υπερβολή στις δαπάνες, καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα αποβεί εις βάρος των πιο αδύναμων, των πιο φτωχών, της μεσαίας τάξης.

Όταν αποτυγχάνουμε στους στόχους μας, το πληρώνουμε σκληρά, τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι θυσίες να είναι δίκαια κατανεμημένες και αυτό γίνεται όταν κάνουμε τη δουλειά μας καλά και ως πρόσωπα και ως κράτος».

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τη λειτουργία του κράτους, λέγοντας ότι υπήρξαν θεσμικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, ενώ τόνισε την ανάγκη να ξαναγράψουμε τους όρους λειτουργίας του, για να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια.
Η παραλαβή
Ο κ. Παπανδρέου, κατά την παράδοση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ στον κ. Βενιζέλο, αναφέρθηκε ειδικότερα στη στενή συνεργασία που είχαν κατά το διάστημα μετά τον Ιούνιο του 2011 όπου, όπως είπε, «ήταν καθοριστική φάση για να μπει σε θετική τροχιά η οικονομία και να δημιουργηθεί ελπίδα για τη χώρα. Έτσι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και στο μέλλον».

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά, του ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη και για τη δέσμευσή του να είναι κοντά στη νέα ηγεσία.

Τόνισε ότι κατά τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου οι πολίτες που συμμετείχαν έδωσαν νέα φτερά στο ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι αρχίσαμε να ανατρέπουμε στερεότυπα που είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται.

Εν όψει των εκλογών ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλος και μίλησε για ανασύνταξη της χώρας, ώστε να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη και να μην υποστούν οι πολίτες ποτέ στο μέλλον όσα υφίστανται τα τελευταία δυο χρόνια.

Πρέπει να επανιδρύσουμε την παράταξη, τη χώρα αλλά και την Ευρώπη η οποία σήμερα είναι μονόχρωμη και συντηρητική, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι μόνο μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο θα πετύχουμε.

Τα τελικά αποτελέσματα

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα για την εκλογική διαδικασία.

Στις 236.151 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των πολιτών που προσήλθαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 230.105 ψήφους, τα λευκά έφτασαν τις 4.662 και τα άκυρα 1.384.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, κατά του αποτελέσματος και των επιμέρους αποτελεσμάτων σε επίπεδο νομών δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση β' βαθμού, σύμφωνα με το σημείο 13 της Κατευθυντήριας Οδηγίας Νο 80.

Επομένως η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης οριστικοποιεί και πιστοποιεί ως τελικό το αποτέλεσμα των διεξαχθεισών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Βάσει του αποτελέσματος, νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακηρύσσεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.