Επίδομα στις γέννες που θα γίνονται οπουδήποτε αλλού εκτός νοσοκομείου

Είστε σε ενδιαφέρουσα και βαρεθήκατε τα «ίδια και τα ίδια», λ.χ. γέννα σε νοσοκομείο;
Τυχερές είστε! Ο ΕΟΠΥΥ δίνει bonus επίδομα σε όσες μητέρες επιλέξουν να γεννήσουν οπουδήποτε αλλού εκτός από το… νοσοκομείο!!!

Αν επιλέξετε το κρεβάτι σας, μια πισίνα ή κάτι πιο πρωτότυπο, την φύση για παράδειγμα, θα λάβετε 900 ευρώ επίδομα για ένα παιδί, 1200 ευρώ για δύο παιδιά και 1600 για τρία!
Όσες γυναίκες πάλι επιλέξτε την πεπατημένη, το νοσοκομείο δηλαδή, θα λάβετε… μαιευτική περίθαλψη και από ρευστό τίποτα.


Όπως χαρακτηριστικά γράφει στο νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ για τις γυναίκες που γεννούν σε νοσοκομείο, ο ΕΟΠΥΥ παρέχει μαιευτική περίθαλψη μέσω των «συμβεβλημένων παροχών υγείας, στα πλαίσια της ισχύουσας κάθε φορά νομοθεσίας και των όρων των συμβάσεων με αυτούς» (κοινώς μπορεί να βάλετε και από την τσέπη σας).


Όμως «σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 €, 1200 € για δίδυμη κύηση και 1600 € για τρίδυμη κύηση. Τοκετός θεωρείται και η γέννηση νεκρού εμβρύου άνω των 25 εβδομάδων».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.