Δεν θέλουν την Ελένη Ζαρούλια στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τουλάχιστον δέκα βουλευτές – μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, από πέντε διαφορετικές εθνικές κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο να διαπιστευθούν στο Σώμα η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια και ο Ούγγρος βουλευτής Ταμάς Γκάουντι Ναγκί, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ανήκουν σε ρατσιστικά πολιτικά κόμματα.

Επικαλούμενος άρθρα του Κατασταστικού και του Κανονισμού της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ιταλός βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Φιάμμα Ναϊρενστάϊν, αρνήθηκε τη διαπίστευση των δύο παραπάνω βουλευτών, λέγοντας ότι ανήκουν σε ρατσιστικά και αντισημιτικά πολιτικά κόμματα, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με τα ιδανικά και τις αρχές του Συμβουλίου.

Το θέμα θα κληθεί να εξετάσει η Επιτροπή Θεσμικών Θεμάτων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο μπορεί να αποφασίσει κατά η υπέρ της επικύρωσης των διαπιστευτηρίων τους, είτε να γίνουν δεκτά με περιορισμένη δυνατότητα εκπροσώπησης στις εργασίες της Συνέλευσης ή στα θεσμικά της όργανα. 


Αν η Επιτροπή καταλήξει σε απόφαση που θα αναφέρεται σε μία από τις δύο τελευταίες περιπτώσεις, το θέμα θα έλθει προς συζήτηση και απόφαση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης, στα τέλη της εβδομάδας.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.