Επιστολή προς την Περιφέρεια έστειλε ο σύλλογος Γονέων του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης απέστελλε επιστολή σε Σγουρό (Περιφερειάρχης) και Κισκήρα (Αντιπεριφερειάρχης)  ώστε να επισπευσθεί το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, να αποκατασταθούν δηλαδή ΑΜΕΣΑ οι κακοτεχνίες και οι παραλήψεις του παρελθόντος ... 

Εμείς την δημοσιεύουμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους Περιφερειακούς Σύμβουλους αλλά και τους Βουλευτές που μένουν στην Παλλήνη, να δείξουν την ίδια ευαισθησία που δείχνουν και "ΑΛΛΟΥ" για να μην ξαναγίνει το σχολείο ένα Ρημάδι  ... Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή... 


ΘΕΜΑ: «Διακοπή Λειτουργίας Σχολικής Μονάδας και Μεγάλη Επικινδυνότητα Επαναλειτουργίας της» 

Την Παρασκευή 22-2-2013 τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση του όμορου ρέματος Λουτρού Παλλήνης και το σαρωτικό πέρασμα λάσπης μέσα στο συγκρότημα του σχολείου μας σε λίγα λεπτά της ώρας. 

Το σύνολο της σχολικής μονάδας του 7ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Παλλήνης βούλιαξε σε τόνους νερού και λάσπης. 

Στην περίπτωση που γινόταν η υπερχείλιση του ρέματος λίγη ώρα αργότερα, βρίσκοντας τους μαθητές μας μέσα στις αίθουσες, σήμερα θα μιλάγαμε για τραγωδία με δεκάδες πνιγμένους μαθητές. 

Φωτογραφίες:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.415667688519738.100281.374050849348089&type=3 
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.417020801717760.100494.374050849348089&type=3
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.417407495012424.100559.374050849348089&type=3
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q8irCu5H_ZI 

Λίγες ώρες αργότερα καθώς τα νερά του ρέματος βρήκαν διέξοδο και αποστραγγίστηκαν από το χώρο του σχολείου ,αποκαλύφθηκε και το μέγεθος των ζημιών. Κατεστραμμένες μάντρες, αίθουσες βουλιαγμένες στη λάσπη , αναποδογυρισμένα έπιπλα, δέντρα ξεριζωμένα, περιφράξεις ισοπεδωμένες .…μα ευτυχώς καμία ανθρώπινη απώλεια, κι αυτό γιατί υπήρξε πρόβλεψη να εκκενώσουμε το σχολείο μας έγκαιρα.

Το σχολείο διέκοψε τη λειτουργία του από τη Παρασκευή 22/2/2013 μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών. 

Αξιότιμη Κυρία Κισκήρα, 

Όπως αντιλαμβάνεστε σαν γονέας που είστε και εσείς, δεν είναι δυνατόν να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας την επόμενη νεροποντή για να θρηνήσουμε τα παιδιά μας. 

Λόγω του ότι βρισκόμαστε σε περίοδο βροχοπτώσεων και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξανασυμβεί ακριβώς το ίδιο σκηνικό, απαιτούμε: 

1ον- Τον άμεσο καθαρισμό του ρέματος, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το σημείο του σχολείου μας.
2ον- Την άμεση κατασκευή τοιχίου προστασίας σε όλο το μήκος της σχολική μονάδας με ύψος ασφαλείας τα 3μμ.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q8irCu5H_ZI 
3ον – Την διευθέτηση και κατασκευή του ρέματος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Το σύνολο των γονέων του 7ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Παλλήνης, ζητάει από εσάς να δώσετε άμεση εντολή για καθαρισμό του ρέματος και κατασκευή τοιχίου προστασίας και ασφαλείας ύψους 3μμ.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε άμεσα στα δίκαια αιτήματα μας και να μην γίνετε υπόλογοι για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. 

Εκ μέρους των γονέων του σχολείου μας

   Ο Πρόεδρος                                                                                          
Η Γραμματέας
Ηλίας Γερακάρης                                                                             
Δέσποινα Δρακάτου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.