Αυτός είναι ο Δικαστής που έστειλε ισόβια τον Παπαγεωργόπουλο


Είναι 59 ετών, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, ασχολείται με το εκκλησιαστικό δίκαιο και είναι ο δικαστής που άφησε άφωνο το δικαστήριο με τα σχόλια του στη δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά κυρίως με την απόφασή του.


Ο Γεώργιος Στ. Αποστολάκης γεννήθηκε το 1954 στην Ερέτρια Λάρισας, αλλά έχει «πολιτογραφηθεί», Τρικαλινός, όπως αναφέρει το thessalianews.gr στο απολαυστικό προφίλ του δικαστή που δημοσίευσε. Είναι δικαστής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης με το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών. Ασχολείται συστηματικά με το εκκλησιαστικό δίκαιο ασχολείται με την υμνογραφία και μάλιστα έχουν εκδοθεί τρεις από τις ακολουθίες που έχει συνθέσει.

Αν όμως θα μείνει για κάτι στην ιστορία είναι οι ατάκες που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει μέσα στη δικαστική αίθουσα και βέβαια το γεγονός ότι έστειλε ισόβια στη φυλακή των πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζουν τον κ. Αποστολάκη ατακαδόρο και ατρόμητο: κατά τη διάρκεια της δίκης χρησιμοποιούσε συνεχώς τη λέξη μπάχαλο για να περιγράψει τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, ο κ. Αποστολάκης δεν σταματά να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, συνδέοντας νομική και εκκλησία. Ενδεικτικά είναι τα βιβλία του «Ευρετήρια Εκκλησιαστικού Δικαίου», «Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια» και «Το καθεστώς του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων»

Εξαιρετικά αυστηρός υπήρξε και με τους μάρτυρες, ειδικά με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο, που ήταν υπάλληλος στο δήμο. «Πού πήγε το μυαλό σου, είσαι βουλευτής που φωνάζει κατά της διαφθοράς. Ορίστε, πείτε μας», τον προκάλεσε. Για τον ίδιο βουλευτή σχολίασε δηκτικά, βλέποντας τις φωτογραφίες του στο κέντρο διασκέδασης «Boom», ότι «επιβλέπει ως φύλαξ του νόμου και της ηθικής».

Μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποίησε στη δίκη ήταν: έπαιρνε χύμα χρήματα», «να μη φτιάχνουμε μύθους με άχυρα», «έπαιζε κόλπα με αναλήψεις», «ορμάτε πάνω της σαν τα κοράκια», «το κάνει για ξεκάρφωμα», «τον βγάζει στη σέντρα», «λάδωνε το γραναζάκι του», «τον φυσούσε τον παρά», «σύστημα πρόσφορο για λοβιτούρες», «είστε γάτα», «μην κάνετε την πάπια», «είναι λαμόγιο», «χάσαμε την μπάλα»
Mεταξύ άλλων χρησιμοποίησε την έκφραση «ο βασιλιάς των παρκομέτρων» για τον πρώην αντιδήμαρχο Θ. Αθανάσαρο και «ο τετράπαχος Σαξώνης» με αφορμή μια φωτογραφία.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.