Εθνική Τράπεζα; κάποτε υπήρχε


 Τα πάντα και στην χώρα μας, κινούνται γύρω από την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, το οποίο έγινε ο … κοινωνικός και πολιτικός στυλοβάτης και χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρχουμε και εμείς. Η ώρα για το μέλλον της Εθνικής Τράπεζας πλησιάζει, σε αντίθεση με αυτό της Eurobank που είναι προδιαγεγραμμένο και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Η αλήθεια είναι, ότι η ΕΤΕ όλα τα χρόνια είναι συνδεδεμένη με την πορεία της χώρας και σαν το μεγαλύτερο ατού της, μέσω του οποίου αντλούσε και την δύναμή της, είναι το τεράστιο δίκτυο καταστημάτων που διαθέτει και καλύπτει το σύνολο κάθε γωνιάς της Πατρίδας.

Αυτό όμως μέχρι προσφάτως, γιατί ξαφνικά παρουσιάστηκε η ¨αυτοκρατορία¨ της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αγοράζει τα πάντα και σε τιμές που … συμφέρουν. Σίγουρα όλοι μας πρέπει να έχουμε πολύ ασθενή μνήμη, για να μην γυρίζουμε το μυαλό μας λίγα χρόνια πίσω και να αναγνωρίζουμε, ότι είχαμε και αυτό τον ¨τραπεζικό κολοσσό¨. Που ήταν οικονομικά η Τράπεζα Πειραιώς; Τι δύναμη είχε στην εγχώρια και την παγκόσμια αγορά; Πως την διοικούσαν και μήπως σκεφτόντουσαν να αλλάξουν Διοικητικό Συμβούλιο ή πρόεδρο;

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αγοράστηκαν η Γενική Τράπεζα, η καλή Αγροτική Τράπεζα, η Τράπεζα Κύπρου, η Λαική Τράπεζα και η Millennium και συγγνώμη αν δεν θυμάμαι κάποια άλλη. Τι σημαίνει αυτό; Πέραν των όποιων οικονομικών στοιχείων, στην πράξη το μεγάλο ατού της ΕΤΕ πλέον δεν υπάρχει και η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει το ίδιο ή μεγαλύτερο πανελλήνιο δίκτυο καταστημάτων. Όπως μάλιστα τονίζουν οι ειδικοί, έχει γίνει η πλέον συστημική τράπεζα.

Η κυβέρνηση ή η τρόικα τι κάνουν; Παρακολουθούν και εγκρίνουν. Με τι σκοπό; Το ¨μεγάλο μαγαζί¨ κάνει την δουλειά μας πιο εύκολα και όταν πουληθεί, θα περιλαμβάνει πακέτο τα πάντα. Για τον κόσμο όμως … ξαναείδαμε διαφήμιση της ΕΤΕ με υπέροχες μηνιαίες αποδόσεις. Πέραν του μηνός, αναμένουμε τις εξελίξεις, αν τους έχουν αφήσει πιθανότητες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.