το 2ο ΓΕΛ Γέρακα γιόρτασε τη λήξη του σχολικού έτους

Την Τετάρτη 25/6/2014 το 2ο ΓΕΛ Γέρακα γιόρτασε τη λήξη του σχολικού έτους και την αποφοίτηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου.

Τη γιορτή μας συνδιοργανώσαμε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και μας τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Δήμου Παλλήνης κ. Φώτης Αβαρκιώτης και κ. Δημήτρης Καρκούλιας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σχολείων Παλλήνης κ. Κώστας Παπαγεωργίου και κ.Μανώλης Κακλιδάκης.

Παρουσιάστηκαν οι δράσεις του σχολείου και μετά μαθητές μας παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν με τραγούδια τους οι καλλιτέχνες Θεολόγος Κάππος και Πάνος Μαλαχιάς, τους οποίους καιευχαριστούμε θερμά. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε το συγκρότημα αποφοίτων μας «Πέντε μέρες» και τον κ. Θωμά Χρήστου από την εταιρεία ColourfulBalloons για την δωρεάν ηχητική κάλυψη και τεχνική υποστήριξη της γιορτής μας.


Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσοι στάθηκαν στο σχολείο μας αυτή τη δύσκολη χρονιά:

Μία χρονιά που ήταν δύσκολη για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αφού έφερε αλλαγές στο κλάδο των εκπαιδευτικών αλλά και ένα νέο σύστημα για το Λύκειο που αύξησε την ανασφάλεια και την ένταση στους μαθητές και κατ΄επέκταση επηρέασε και τις οικογένειές τους. Για το δικό μας σχολείο υπήρξαν δύο παράγοντες που μας επιβάρυναν ακόμα περισσότερο:

Η μετακόμιση στην αρχή της χρονιάς, η εγκατάσταση στο δικό μας κτήριο και η προσπάθεια προσαρμογής. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο έργο είναι μία μετακόμιση,πολύ περισσότερο μία μετακόμιση ενός ολόκληρου σχολείου, οι επιδιορθώσεις, οι μετατροπές, οι βελτιώσεις κλπ.Τα καταφέραμε εργαζόμενοι σκληρά και συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Αυτό, όμως, που ταλάνισε την σχολική μας κοινότητα ήταν το δυσάρεστο γεγονός της διάρρηξης του σχολείου, ένα πλήγμα που δοκίμασε τις σχέσεις και κλυδώνισε το σχολείο και την τοπική κοινωνία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το έχουμε πλήρως ξεπεράσει. Βρισκόμαστε ακόμη στην περίοδο της ανάρρωσης. 
Πάντως, αν κάτι πρέπει να μείνει, κι αν πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στα παιδιά μας είναι ότι στις δύσκολες στιγμές οι οικογένειες – γιατί και το σχολείο είναι μια ευρύτερη οικογένεια – τελικά μένουμε ενωμένες. Εμείς, από την πλευρά μας, θα θέλαμε δημόσια να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας στήριξαν σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές, όχι μόνο υλικά, αλλά κυρίως συναισθηματικά και ηθικά: Το Δήμο Παλλήνης και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Α. Ζούτσο και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Α. Λιακόπουλο,όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και ειδικά τον κ. Α. Μπουντουβά και το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων του σχολείου μας την κ. Α. Πανοπούλου και τον κ. Α. Βολιώτη.

Ένα σχολείο, όμως, δεν χαρακτηρίζεται από τα εξωτερικά γεγονότα που το πλήττουν αλλά από την υλοποίηση του εκπαιδευτικού του ρόλου, την εκπλήρωση του εκπολιτιστικού του έργου και τις δράσεις του που συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των μαθητών του και στη διαμόρφωση σωστών ενεργών πολιτών του αύριο. Θα σταθούμε μόνο στις διακρίσεις

·        Διάκριση για τη συμμετοχή του στο Δίκτυο Αειφόρων Σχολείων

·        Ένταξη στο Δίκτυο Σχολείων AspNet της UNESCO

·        Τιμητική Διάκριση Κοινωνικής Ευαισθησίας από το Hellenic American University

·        1η θέση στους μαθητικούς αγώνες μπάσκετ κοριτσιών (Ανατολική Αττική)
·        Χρυσό μετάλλιο του μαθητή μας Άρμεν Βύρωνα στο δρόμο 100 μέτρων

·        Διάκριση της μαθητικής ταινίας «Ένα στο αριστερό» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του ΥΠΑΙΘ και της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

·        Τιμητικός έπαινος στην ομάδα μοντέρνου χορού για τη χορογραφία τους « Ανθρωπάκος»

·        Επιλογή δύο μαθητριών μας στη Βουλή των Εφήβων (Σανιδά Ελένη, Ζαντιώτη Μαριλίζα)

·        Επιλογή ενός μαθητή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (Μίχας Ορφέας)

·        Συμμετοχή στο Συνέδριο Υale Model Government Europe (Πρεζεράκου Αθηνά)

·        Συμμετοχή σε 3 Μαθητικά Συνέδρια Προσομοίωσης Εργασιών ΟΗΕ (η ομάδαMUN αριθμεί 25 μέλη εφέτος)

Στεκόμαστε μικροί μπροστά στα ανθρώπινα.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.