Τραγικό: Πλάτανος καταπλάκωσε εννιάχρονο αγόρι στη Φθιώτιδα

Το παιχνίδι μίας παρέας παιδιών στη Φθιώτιδα το βράδυ της Κυριακής είχε τραγικά αναπάντεχη κατάληξη, όταν πλάτανος στην πλατεία του χωριού Κομποτάδες έπεσε καταπλακώνοντας και τραυματίζοντας θανάσιμα ένα εννιάχρονο αγόρι. Από την πτώση του δέντρου τραυματίστηκε ελαφρά και το τετράχρονο αδερφάκι του άτυχου εννιάχρονου, το οποίο μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, ο κορμός του δέντρου ήταν σάπιος και ένα τμήμα του αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα ο πλάτανος να πέσει και να εγκλωβίσει τα δύο αδέρφια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε άμεσα από τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τα δύο παιδιά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, του οποίου κινητή μονάδα έφτασε εγκαίρως στο σημείο, κατέβαλαν προσπάθειες να κρατήσουν τον 9χρονο στη ζωή, αλλά δυστυχώς -λίγα λεπτά αργότερα- στο νοσοκομείο της Λαμίας διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη του υπεύθυνου Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς - σύμφωνα με την κατηγορία - είναι αυτή η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, που δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα.
Από την πλευρά του δήμου της Λαμίας διευκρινίζεται ότι μέσα σε κατοικημένες περιοχές υπάρχουν χιλιάδες πλατάνια και πως ο δήμος παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν ενδείξεις για επικίνδυνα δέντρα. Τονίζεται μάλιστα ότι «οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα τμήματα από πλατάνια στην πλατεία Λαού της Λαμίας και σε άλλες περιοχές, και στη Λαμία και στα χωριά».
Σημειώνεται ακόμη πως «για το 2012 και το 2013 έγινε έλεγχος στα πλατάνια των Κομποτάδων και απομακρύνθηκαν τα τμήματα που βρέθηκαν επικίνδυνα», ενώ όπως επισημαίνεται για το συγκεκριμένο σημείο, όπου προκλήθηκε η τραγωδία «ούτε είχαμε κάποια ένδειξη, ούτε κάποια ενημέρωση, αλλά ούτε και ήταν ορατή η κατάστασή του για να παρέμβει η υπηρεσία του δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.