Επιχείρηση σκούπα των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Κρήτη

Οι εξορμήσεις αυτές, που οργανώθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νήσου, είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά, τη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη ζωοκλοπή, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη (167) ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής :
33 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,
15 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,
37 άτομα για νομοθεσία περί αλλοδαπών,
11 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,
4 άτομα για νομοθεσία περί όπλων,
21 άτομα για νομοθεσία περί ζωοκλοπής,
10 άτομα για νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων,
1 άτομο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και
35 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα
Βεβαιώθηκαν συνολικά (2.108) παραβάσεις εκ των οποίων:
1.813 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),
152 υγειονομικού ενδιαφέροντος και
143 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί ναρκωτικών, περί προστασίας ανηλίκων, περί αλλοδαπών, περί όπλων κ.α.)
Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων:
ελέγχθηκαν (2.275) οχήματα και προσήχθησαν (438) άτομα κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 690,5 γραμμάρια κάνναβη, πιστόλι, 9 κυνηγετικά όπλα και 490 είδη παρεμπορίου.
Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.