Πρώτα βουλιάζουν αυτό που κυβερνούν και μετά μιλάνε στα πανεπιστήμια.

Ποικίλα σχόλια, πολλά σε οργισμένο ύφος και υψηλό τόνο προκάλεσε μια ομιλία του Φραντσέσκο Σκετίνο - του κυβερνήτη του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia - στο πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης, με θέμα το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Ο Σκετίνο κλήθηκε να πάρει τον λόγο επ' ευκαιρία της ολοκλήρωσης του κύκλου μαθημάτων για μάστερ εγκληματολογίας του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της ιταλικής πρωτεύουσας. 

Ο πλοίαρχος είναι υπόδικος για τον θάνατο τριάντα τριών επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, στο ναυάγιο που σημειώθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2012. 

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι εξ' αμελείας πολλαπλή ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου. 

«Η παρέμβασή μου ήταν τεχνικού, πρακτικού χαρακτήρα, λόγω και της μεγάλης μου εμπειρίας», είπε ο Σκετίνο.
Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Στεφάνια Τζανίνι δήλωσε ότι την άφησε «άναυδη η πρωτοβουλία». Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την συμμετοχή του Σκετίνο επεδίωξαν οι ίδιοι οι συνήγοροι υπεράσπισής του: ήξεραν ότι στο μάθημα θα γινόταν αναφορά στην τραγωδία του Costa Concordia και ήθελαν να μπορέσει να εκφράσει την άποψή του και ο πελάτης τους.

«Νιώθω οργή και αγανάκτηση. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας καθηγητής - ένας εκπρόσωπος του χώρου του πολιτισμού - μπορεί να καλεί στο μάθημά του έναν άνθρωπο σαν τον Φραντσέσκο Σκετίνο», δήλωσε ο Φραντσέσκο Βερούζιο, αρχιεισαγγελέας της πόλης Γκροσέτο, όπου διεξάγεται η δίκη για το ναυάγιο του Costa Concordia. 

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Σαπιέντσα Λουίτζι Φράτι ζήτησε από τον καθηγητή που έδωσε το αναγκαίο «πράσινο φως» για την ομιλία του Σκεττίνο, να δικαιολογήσει αναλυτικά την απόφασή του ενώπιον ειδικού πειθαρχικού συμβουλίου.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.