Ιταλία : 165.000 φιάλες κρασιού κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία

Περισσότερες από 165.000 φιάλες φτηνού κρασιού, που εμφανίζονταν ως κορυφαίας ποιότητας ερυθρός οίνος της Τοσκάνης κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία της Ιταλίας
Η Γκουάρντια ντι Φινάντσα της Σιένας ανακοίνωσε πως ένας άνδρας, ο οποίος εμφανιζόταν ως σύμβουλος τοπικών οινοπαραγωγών, πλαστογράφησε έγγραφα και ηλεκτρονικές πιστοποιήσεις, ώστε να μπορεί είτε να πωλεί χαμηλής ποιότητας σταφύλια στους παραγωγούς είτε να διοχετεύει στην αγορά φτηνό κρασί ως κορυφαίο προϊόν.

Οι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας, ενεργώντας έπειτα από μια πληροφορία που έλαβαν από την κοινοπραξία των τοπικών οινοπαραγωγών, κατέσχεσαν περίπου 75.000 λίτρα πλαστού Μπρουνέλο ντι Μονταλτσίνο –μία από τις κορυφαίες ιταλικές ονομασίες προέλευσης– και 90.000 λίτρα πλαστού Ρόσο ντι Μονταλτσίνο.
Ο ύποπτος, που λέγεται πως έκλεψε επίσης 350.000 ευρώ από τον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό ενός οινοπαραγωγού, καταγγέλθηκε στους εισαγγελείς για εμπορική και ηλεκτρονική απάτη, κατάχρηση και πλαστογραφία.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στην Ιταλία πολλές έρευνες για απάτες με το κρασί. Το Μάιο, οι αρχές κατέσχεσαν 30.000 λίτρα συνηθισμένου ερυθρού που είχαν ετικέτες καλού Κιάντι και Μπρουνέλο ντι Μονταλτσίνο και πωλούνταν στο δεκαπλάσιο της πραγματικής αξίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.