ΟΛΜΕ: Φτωχότερα και μέσα σε κλίμα φόβου και ανασφάλειας τα σχολεία μας χρόνο με το χρόνο

Με μελανά χρώματα σκιαγραφεί την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας η ΟΛΜΕ, σε επιστολή της προς εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «τα σχολεία φτωχαίνουν χρόνο με το χρόνο κατά χιλιάδες καθηγητές και 'νέο αίμα' δεν μπαίνει στις τάξεις», ενώ «η θηλιά των διοικητικών μηχανισμών στο όνομα της 'αξιολόγησης' σφίγγει απειλητικά» δημιουργώντας «κλίμα φόβου και ανασφάλειας».

«Εμείς οι εκπαιδευτικοί, σε πείσμα των καιρών και κόντρα σ' εκείνους που μας λένε πως πρέπει να ξεχνάμε και να παραμένουμε απαθείς και πειθήνιοι, επιμένουμε πως τίποτα δεν μπορεί να διαγραφεί. Όλα εδώ συμβαίνουν και όλοι εδώ κρινόμαστε», αναφέρει στην επιστολή της η ΟΛΜΕ προσθέτοντας: «Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στη ζωγραφισμένη σε εφηβικά πρόσωπα αγωνία και απογοήτευση, όταν αντίκριζαν την απόρριψή τους τον περασμένο Ιούνη. Είναι πέρα από τη λογική μας, να ξεπουλάμε τα παιδιά μας στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της μαθητείας από τα άγουρα ακόμα χρόνια τους. Δεν ξεχνάμε τους 20.000 μαθητές και μαθήτριές μας που έχασαν πέρυσι το καλοκαίρι την ειδικότητά τους, και τους 2.500 συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς που σβήστηκαν από το σχολικό χάρτη με μια μονοκονδυλιά, με την κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης».
Η ΟΛΜΕ καλεί τέλος εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς «να σφίξουν ξανά τα χέρια» και να γίνουν «θεματοφύλακες της μόρφωσης και της δουλειάς» υπογράφοντας το δικό τους «κοινωνικό συμβόλαιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.