Αίγιο : Το Δημοτικό Συμβούλιο τιμά την αδικοχανένη Αγγελική Παπαθανασοπούλου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε, παντρεύτηκε και πλέον αναπαύεται η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, σκοπεύει τις επόμενες ημέρες να δώσει το όνομά της σε μια από τις κεντρικές οδούς της πόλης. Τόσο η δημοτική αρχή όσο και όλοι οι κάτοικοι του Αιγίου θέλουν να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τη δική τους Αγγελική, το χαμογελαστό κορίτσι που έφυγε από κοντά τους τόσο απρόσμενα, και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες αφότου είχε μάθει το φύλο του μωρού που κουβαλούσε στα σπλάχνα του.

Μόλις δυόμισι μήνες πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 5ης Μαΐου, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή και την καρδιά όλων των Ελλήνων που με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν τις φλόγες να ζώνουν το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, στην οδό Σταδίου, και τέσσερις ζωές να χάνονται τόσο άδικα μέσα στην πύρινη κόλαση. Η εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ο Νώντας Τσακάλης και η Βιβή Ζούλια μπορεί να βρίσκονται πλέον στην αγκαλιά των αγγέλων, ωστόσο η μνήμη τους θα μείνει για πάντα ζωντανή στο μυαλό τόσο των δικών τους ανθρώπων όσο και όλων όσοι πόνεσαν και έκλεψαν με τον τραγικό χαμό τους.

Η λήψη της απόφασης για μετονομασία τμήματος της δημοτικής οδού Παύλου Μελά, από την οδό Στράτωνος έως την οδό Δημοτικού Σταδίου, σε οδό Αγγελικής Παπαθανασοπούλου πρόκειται να παρθεί στην τακτική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου.

Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους. Από μικρό παιδί πάλευε να τα καταφέρει μόνη της. Αν και οι γονείς της είναι εξέχοντα μέλη της κοινωνίας του Αιγίου (ο πατέρας της διακεκριμένος δικηγόρος και η μητέρα της διευθύντρια του Υποθηκοφυλακείου), χάραξε δική της ρότα και σπούδασε οικονομικά. Οταν έπιασε δουλειά στη Marfin παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της στην αγαπημένη της γειτονιά στο Αίγιο και με λαχτάρα περίμενε το πρώτο της παιδί.

Μια βόμβα μολότοφ στάθηκε, όμως, αρκετή για να μετατρέψει το όνειρο σε εφιάλτη και να στερήσει τόσο από την ίδια όσο και από το μωράκι της το δικαίωμα να ζήσουν... Μαζί με τους φίλους της και συναδέλφους της Νώντα Τσακάλη και Βιβή Ζούλια άφησαν την τελευταία τους πνοή στο φλεγόμενο κτίριο, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους αλλά και ολάκερο το πανελλήνιο.

Στις 5 Αυγούστου θα τελεστεί στο νεκροταφείο του Αιγίου το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών μηνών από τον φρικτό της θάνατο. Ολοι θέλουν εκείνη την ημέρα τα πάντα να είναι έτοιμα ώστε να της αποδώσουν φόρο τιμής. Το όνομά της να γραφτεί με μεγάλα γράμματα στο κέντρο της πόλης, ώστε κανείς να μην ξεχάσει ποτέ την ανείπωτη τραγωδία που έλαβε χώρα το μεσημέρι της 5ης Μαΐου του 2010 στην καρδιά της Αθήνας
 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.