Η οικονομική κρίση, έπληξε πολύ περισσότερο τη γυναικεία σεξουαλική και ερωτική διάθεση παρά την ανδρική.

Στην καρδιά της γυναικείας... λίμπιντο χτύπησε η ανακοίνωση των μέτρων για το νέο Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το Ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έπληξε πολύ περισσότερο τη γυναικεία σεξουαλική και ερωτική διάθεση παρά την ανδρική.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.), την περίοδο συζήτησης του Ασφαλιστικού και παρά το ανοιξιάτικό «σκηνικό» που βελτιώνει κατά κανόνα την ερωτική διάθεση, το 68% των γυναικών είχαν μειώσει τις ερωτικές συνευρέσεις με το σύντροφο τους, σε σχέση με προηγούμενους μήνες. Παράλληλα, το 72% των γυναικών δηλώνει πως η ερωτική του διάθεση επηρεάστηκε αρνητικά και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

«Η επιλογή για αποχή ή αραίωση των σεξουαλικών επαφών όταν η γυναίκα βρίσκεται μέσα σε γάμο ή σε σχέση, είναι μια παθητική στάση που προκύπτει από τις αρνητικές ψυχολογικές ενέργειες των κοινωνικών αλλαγών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ασφαλιστικού, το 68% των γυναικών, όπως καταγράφηκε από τη δική μας έρευνα, μείωσε τη συχνότητα των ερωτικών του επαφών, λόγω μείωσης της διάθεση των γυναικών», λέει ο κ. Κ. Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος της Ε.Μ.Α.Σ..

Εκτός όμως από την ερωτική διάθεση, και η γενική ψυχολογία των γυναικών έχει «πέσει» σημαντικά, με το 40% να ομολογεί πως η βασική αιτία είναι τα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό, παράγοντας που επηρέασε αρνητικά μόνο το 26% των ανδρών.

Στο πλαίσιο της ίδια μελέτης, καταγράφηκε πως η γυναίκα σε οποιαδήποτε ρόλο της, είτε ως σύζυγος, είτε ως μητέρα, είτε ως ερωμένη, νοιώθει πιο «ξεκρέμαστη» από ποτέ, με το 24% των γυναικών να δηλώνουν πως το κυριότερο συναίσθημα που βιώνουν είναι η ανασφάλεια και το 27% η απογοήτευση.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.