Κατσέλη: Άραγε "αντιστέκεται" στον απόλυτο "άρχοντα" της οικονομίας ?

Μετά την έντονη ενόχληση που προκάλεσε η αιφνιδιαστική επίθεση της υπουργού Εργασίας κ.Λούκα Κατσέλη στην...τρόικα, παραμονές της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου, έφτασε η ώρα των αποφάσεων!

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν ότι η στάση της κ.Κατσέλη δεν είχε στόχο να αμφισβητήσει τον πρωθυπουργό ή να σαμποτάρει την κυβερνητική πολιτική, αλλά την προσωπική πολιτική της "διάσωση"!

Η επιθυμία της, λένε, ήταν να δηλώσει την παρουσία μίας εσωκομματικής τάσης, η οποία "αντιστέκεται" στον απόλυτο "άρχοντα" της οικονομίας κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το πρόβλημα που δημιουργεί η συμπεριφορά της υπουργού είναι σοβαρό και έχει δύο όψεις. Από τη μία μεριά, η κυβέρνηση παρουσιάζει την εικόνα της αδυναμίας εφαρμογής του Μνημονίου,στην πιο δύσκολη περίοδο για την οικονομία της χώρας! Από την άλλη, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την χορήγηση των επόμενων δόσεων του δανείου το 2011 (Φεβρουάριο και Μάιο).

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οι άντρες του ΔΝΤ είχαν αντιδράσει έντονα, όταν η κ.Κατσέλη εξέφρασε τη διαφωνία της με κάποιους όρους του Μνημονίου που αφορούν στα εργασιακά! Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από την πλευρά της τρόικα είχε τότε ακουστεί η φράση
"Να ξέρατε τι υπογράφετε!".

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, ο πρωθυπουργός είχε χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με την κ .Κατσέλη- αν και επισήμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επικρατεί η άποψη ότι θα ήταν λάθος μία απομάκρυνση της υπουργού αφού θα την αναδείκνυε σε "αντάρτισσα" που στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.