Η Πρόωρη ενημέρωση λέει η Κυβέρνηση ότι φταίει για τη μεγάλη γκάφα.

«Την ξέρω τη μητέρα της. Η Μπάρμπαρα Μέγερ ήταν μέλος της RΑF. Είμαι βέβαιος γιατί πριν από μερικά χρόνια μάς είχαν ειδοποιήσει οι Γερμανοί ότι είχε έρθει στην Ελλάδα και την ψάχναμε. Δεν μπορεί να πρόκειται για συνωνυμία και σύμπτωση. Αυτή είναι». Αυτή η διαβεβαίωση υψηλόβαθμου στελέχους της λεωφόρου Κατεχάκη σε σύσκεψη επιτελών το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής ήταν η πρώτη όσο και καθοριστική γκάφα της Αστυνομίας ώστε να ανακοινώσει ότι η 27χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών Μαρί Φέι Μέγερ, που συνελήφθη ως συνεργός των τεσσάρων αντιεξουσιαστών από τη Θεσσαλονίκη, είναι «κόρη της 55χρονης γερμανίδας τρομοκράτισσας».

Μια γκάφα ωστόσο για την οποία προηγήθηκαν τουλάχιστον... δέκα βήματα, και συγκεκριμένα τα εξής:


Πρώτο: Η «αποκάλυψη» ότι μητέρα της είναι το μέλος της τρίτης γενιάς της RΑF βασίστηκε μόνο στην εκτίμηση και στη μνήμη του συγκεκριμένου υψηλόβαθμου στελέχους.
Σε όλους φάνηκε αρκετό ότι το είπε ο έμπειρος αξιωματούχος, «ο οποίος γνώριζε άριστα επί σειρά ετών τη δράση εγχώριων και ξένων ενόπλων οργανώσεων» και δεν επιχειρήθηκε άλλη διασταύρωση.

Δεύτερο: Κανείς από τους αξιωματικούς δεν επικοινώνησε με θεσσαλονικιούς συναδέλφους τους, οι οποίοι είχαν καταγράψει τη δραστηριότητα της 27χρονης στον αναρχικό χώρο και γνώριζαν την πραγματική μητέρα της. Ανώτεροι αξιωματικοί που είχαν χειριστεί παλαιότερα σχετικούς φακέλους έλεγαν στο «Βήμα» ότι «ποτέ δεν είχαμε ακούσει ότι η μητέρα της 27χρονης ήταν μέλος της RΑF. Απορούμε πώς προέκυψε τώρα κάτι τέτοιο».

Τρίτο: Δεν υπήρξε επικοινωνία με τις γερμανικές αρχές ή με τους «συνδέσμους» στην Αθήνα προκειμένου να επιβεβαιωθεί η... συγγένεια. Παρ΄ ότι υποτίθεται ότι υπάρχει στενή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τη γερμανική αστυνομία ύστερα και από τις αποστολές των παγιδευμένων δεμάτων.

Τέταρτο: Ουδείς από την ΕΛ.ΑΣ. δεν υποψιάστηκε τίποτε για το όνομα του πατέρα της, το οποίο επίσης ανακοίνωσε η Αστυνομία- Βόλφγκανγκ Μέγερ. Σημειώνεται ότι η «τρομοκράτισσα» Μπάρμπαρα Μέγερ είχε παντρευτεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τον Χορστ Λούντβιχ Μέγερ, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς το 1999 στη Βιέννη. Το ζευγάρι δεν είχε κανένα παιδί. Οι αξιωματικοί διετύπωναν εκείνες τις ώρες την άποψη ότι ίσως το όνομα Βόλφγκανγκ στον φάκελο της 27χρονης να μην ήταν σωστό. Ωστόσο ούτε και τότε οι αστυνομικοί έλεγαν ότι «η 27χρονη είναι κόρη δύο πρώην μελών της RΑF», αφού ο ρόλος και το όνομα του πατέρα της δεν αποσαφηνίζονταν. Ολα αποδίδονταν στην... «άγνωστη προσωπική ζωή της Μπάρμπαρας Μέγερ τον καιρό που βρισκόταν στην παρανομία» .

Πέμπτο: Οι αστυνομικοί επέμειναν στον συγγενικό δεσμό της 27χρονης παρ΄ ότι δεν βρέθηκε τίποτε σχετικό σε κανέναν από τους ελέγχους στο σπίτι της στην οδό Κιουταχείας στον Περισσό.

Εκτο: Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υποβλήθηκε καν ερώτηση προς την ίδια προκειμένου- παρά την αρνητική στάση της- να διευκρινίσει αν είναι κόρη του πρώην μέλους της RΑF.

Εβδομο: Κανείς από την ΕΛ.ΑΣ., προτού ανακοινώσει στα ΜΜΕ αυτή την ανύπαρκτη συγγενική σχέση, δεν κατέφυγε σε ανοιχτές πηγές και κυρίως στο Διαδίκτυο. Εκεί θα διεπίστωνε ότι το μέλος της RΑF Μπάρμπαρα Μέγερ είχε παντρευτεί το 2000 με έναν Λιβανέζο και είχε μαζί του έναν γιο. Αλλά και για τον πατέρα της Μαρί Φέι, Βόλφγκανγκ, υπήρχαν δημοσιευμένες πληροφορίες στο Διαδίκτυο, καθώς είναι μουσικοσυνθέτης! Ογδοο: Στην ενημέρωση προς τα ΜΜΕ δεν διατυπώθηκε καμία επιφύλαξη σε σχέση με το «εύρημα». Ολοι μιλούσαν με απόλυτη βεβαιότητα για τη συγγενική σχέση και μάλιστα έλεγαν ότι «ψάχνουμε να βρούμε στη Γερμανία τη μητέρα της και ποιος είναι ο ρόλος της σε αυτή την ιστορία».

Ενατο: Χωρίς εκ νέου έλεγχο της πληροφορίας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρέδωσε τα σχετικά στοιχεία στο Γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο βέβαια σε επίσημη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους επιβεβαίωνε τα περί συγγενικής σχέσης.

Δέκατο: Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ήταν βέβαιοι για τη συγγένεια της συλληφθείσης με το πρώην μέλος της RΑF ως και το απόγευμα του Σαββάτου- δηλαδή 24 ώρες μετά τη σχετική λανθασμένη ανακοίνωση-, όταν και προέκυψαν οι διαψεύσεις από την πλευρά της γερμανικής Εισαγγελίας. Ως τότε ουδείς είχε αντιληφθεί τη μεγάλη γκάφα! 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.