Φρέσκα φρούτα θα μοιράζονται στα σχολεία.


Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα προκηρυχθεί διαγωνισμός ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος φορέας για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων σε σχολεία.
Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους πρώην Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και αφορά 1542 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και 282.366 μαθητές.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος, «η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία για δύο λόγους. Πρώτον, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων από την παιδική ηλικία ενθαρρύνει την υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και καταναλωτικών προτύπων, καταπολεμά την παχυσαρκία, περιορίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή. Δεύτερον, η εφαρμογή του προγράμματος θα ενισχύσει την διάθεση φρούτων και την οικονομική θέση των παραγωγών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.