ΕΒΑΛΑΝ ΣΚΥΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ...Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΕΘΑΝΕ

Πόσος πόνος, φρίκη και αγωνία... χωρά στις αποσκευές ενός λεωφορείου των ΚΤΕΛ; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς (εκτός από κάποιες δύστυχες ψυχές), σχεδόν όλοι όμως μπορούν να υποπτευτούν... Εκτός από κάποιους οδηγούς!

Η καταγγελία που έφτασε στο «ΕΨΙΛΟΝ» από αναγνώστη της στήλης σοκάρει! Την Τρίτη 1 Ιουνίου ο Γιάννης Μουρτίκας πήγε στο ΚΤΕΛ του Κηφισού για να ταξιδέψει για το Αίγιο μαζί με το σκύλο του Μπούμπη.

Ένας αρσενικός γλυκύτατος σκυλάκος, φάτσας και όχι ράτσας. Για την ακρίβεια, μια υπέροχη διασταύρωση αρσενικού μπασέ (στο σώμα) με μουσουδίτσα λαμπραντόρ και μπεζ τρίχωμα. Τον είχε υιοθετήσει από τη δική μας φάρμα και είχαν περάσει σχεδόν έξι μήνες κοινής ζωής.

Λίγο πριν από τις 3.30 το απόγευμα ο κ. Μουρτίκας αντιμετώπισε την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη.

 «Στις αποσκευές κατευθείαν» του είπε ο οδηγός, αναφερόμενος στον Μπούμπη. Και ας μην είχε ρωτήσει αν είχε πρόβλημα κάποιος από τους επιβάτες. Ο κ. Μουρτίκας αντέδρασε, αλλά ο οδηγός ήταν αμετάπιστος. Εγκλωβισμένος στις αποσκευές, σε έναν χώρο με απίστευτο θόρυβο, σκοτάδι και λιγοστό αέρα, ο Μπούμπης έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι τον Ισθμό, όπου και έγινε στάση. Αλλά ακόμη και εκεί ο οδηγός αρνήθηκε να του ανοίξει για να του δώσει Πόπως ζήτησε ο Γιάννης ΜουρτίκαςΠ λίγο νερό.

Οταν φτάσανε στο Αίγιο, ο Μπούμπης ήταν νεκρός! Αλλά και αυτό γιʼ αυτούς τους κυρίους που θέλουν να λέγονται «άνθρωποι» ήταν φυσιολογικό.

«Δεν μου ζήτησαν ούτε συγγνώμη και αρνούνται ακόμη και σήμερα να μου ανακοινώσουν το όνομα του οδηγού» επισημαίνει ο Γ. Μουρτίκας. «Και, όπως έμαθα, το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί δυο βδομάδες πριν σε μια κοπέλα που ταξίδεψε από τα Μέγαρα στην Πάτρα» συμπληρώνει.

Και επειδή οι διακοπές έχουν ξεκινήσει και τουλάχιστον όσοι σέβονται τη ζωή και τα ζώα δεν μπορούν να αφήσουν αυτό το έγκλημα να συνεχιστεί (και, μάλιστα, να μένει ατιμώρητο) προσέξτε! Μην αφήσετε κανέναν να κάνει κακό στους πιστούς μας φίλους.

ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

πηγή

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαραδεκτα τα ΚΤΕΛ και προφανώς πρεπει να γινει κατι με τον οδηγο.. Ομως, δεν ειναι αποκλειστικο λαθος των ΚΤΕΛ. Φταιει κι ο ιδιοκτητης, ο οποιος προφανώς ΔΕΝ ενημερωσε για την υπαρξη του σκυλου πριν ταξιδεψει, ούτε εμαθε τι ισχυει για τη μεταφορά κατοικιδίων. Επισης, ΔΕΚΤΗΚΕ να ταξιδεψει ο σκύλος του υπο αυτές τις συνθηκες, αντι να τον παρει και να σηκωθει να φυγει. Τελος, δεν ξερουμε εαν ειχε προνοησει να εχει ειδικο κλουβι μεταφορας για τον σκυλο του.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πάρα πολύ για το γεγονός και θλίβομαι ιδιαίτερα, όχι μόνο γιατί είμαι και εγω άτομο με ζωάκια στο σπίτι που τα έχουμε σαν μέρος της οικογένειάς μας, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο μερικοί αντιμετωπίζουν τους "επιβάτες" και νομίζουν οτι κάποιοι είναι επειδή έχουν μια συγκεκριμένη θέση. Πρέπει να γνωρίζετε οτι τα ζωάκια μπορούν να μεταφερθούν μέσα στο λεωφορείο αρκεί να είναι μέσα σε κουτάκι μεταφοράς (ελπίζω βέβαια να χωράνε). Παρόλα αυτά, αν το σκυλάκι δεν χώραγε, ο οδηγός είχε υποχρέωση να ανοίξει τον κλιματισμό (στο μέρος που βρισκόταν το σκυλάκι) και βέβαια να ανοίξει την πόρτα για να του δώσετε λίγο νερό. Εφόσον αυτός αποδείχτηκε κάθαρμα (και λίγα λέμε) και παράτυπος με την συμπεριφορά αυτή μπορείτε να κάνετε μήνυση και στον οδηγό (ακόμα και αν δεν ξέρετε το όνομά του - έχετε τον αριθμό του λεωφορείου και επίσης γνωρίζετει την ώρα που έγινε το δρομολόγιο άρα μπορεί να βρεθεί ο οδηγός) αλλά και στο ίδιο το ΚΤΕΛ εφόσον εκείνος είναι θρασύδειλος και κρύβεται. Τώρα για το θέμα που δεν δίνει το όνομά του, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε οτι εφόσον παρέχει μια υπηρεσία είναι υποχρεωμένος να δίνει το όνομά του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μπορείτε να το τραβήξετε το θέμα (εφόσον αυτοί είναι τέτοιοι τιποτένιοι) και να το φτάσετε μέχρι όπου πάει. Έχετε κάθε δικαίωμα και είναι γεγονός που νομικά ευσταθεί καθώς μιλάμε για κακομεταχείριση και ιδιαίτερα να σταθούμε στο γεγονός οτι ο οδηγός αρνήθηκε να βοηθήσει όταν έπρεπε. Δυστυχώς το σκυλάκι μπορεί να χάθηκε αλλά μπορούμε να αποτρέψουμε τέτοια γεγονότα όλοι μας. Αλλοίμονο αν δεν τα σταματήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Άμεσα, κατάθεση από τον ιδιοκτήτη του σκύλου αγωγής κατά του ΚΤΕΛ Αχαϊας, και απαίτηση τεράστιου χρηματικού ποσού αποζημίωσης ώς ηθικής επανόρθωσης. Να μάθουν επιτέλους τα πραγματικά ζώα των ΚΤΕΛ τι εστί βερίκοκο. Δεν ζούμε στην Ουγκάντα γ***ώ την κοινωνία μου.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διάβασα! Οργή από την πρώτη στιγμή ένιωσα για τον οδηγό του ΚΤΕΛ. Τώρα, λίγα λεπτά αργότερα, είμαι εξαγριωμένη με τον κ. Μουρτίκα που επέτρεψε σε κάποιον να βάλει ταφόπλακα στον ΔΙΚΟ του σκύλο. Δεν μπορώ να το χωνέψω ότι -παρά το πρώτο λάθος- δεν ΑΠΑΙΤΗΣΕ να ανοίξει η πόρτα των αποσκευών στο σταθμό για να ελέγξει την κατάσταση του ζώου του και να του προσφέρει τα στοιχειώδη. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αδυνατεί ο κ. Μουρτίκας να αποσπάσει το όνομα του οδηγού; Πόσο δύσκολο είναι να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ το αυτονόητο; Ας πάει με κάποιον δικηγόρο αν χρειάζεται βοήθεια. Ας απευθυνθεί στο συνήγορο του πολίτη. Ας βρει και την κοπέλα από τα Μέγαρα για να αποκτήσει ισχύ η καταγγελία.Ας...

~Yiouli~ είπε...

Ο ιδιοκτήτης και μόνο είναι υπέυθυνος για το θάνατο του σκυλάκου.Από τη στιγμή που έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στο σκύλο και στον προορισμό του και διάλεξε τον προορισμό του εις βάρος του σκύλου του καλά να πάθει.Το κρίμα στο λαιμό του.

ioanna είπε...

Τι ισχύει για μεταφορά ζώων στα ΚΤΕΛ:

(Τα ΚΤΕΛ) απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα.

http://www.ktel.org/legallaws_details.asp?law_id=20

Όπως βλέπετε ναι μεν επιτρέπεται η μεταφορά των (μικρών ;) ζώων αλλά δε διευκρινίζεται εάν το ζώο μπορεί να μπει στην καμπίνα του λεωφορείου ή στη μπαγκαζιέρα, έτσι αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον οδηγό του λεωφορείου. Οι περισσότεροι οδηγοί επιμένουν να τοποθετήσουν το σκύλο (με το κλουβί μεταφοράς) στη μπαγκαζιέρα. Ειλικρινά δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι γι αυτό.

Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρωτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο σε κατοικίδιο ουτε είναι η τελευταία. Το μόνο που μπορουμε να κάνουμε , όσοι έχουμε τη δυνατότητα , είναι να μην ταξιδεύουμε με το ΚΤΕΛ, ειδικά τωρα που κάνει ζέστη.

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο!Έχω και εγω κατοικίδιο και επειδή σπουδάζω μακρία απο το σπίτι μου αναγκάζομαι να είμαι μακριά του εξαιτίας των ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ νόμων που ισχύουν για τις μεταφορές ζώων.Ζητάνε ναρκώσεις και μεταφορά με αποσκευές.Όλοι ξέρουμε πως είναι το περιβάλλον των αποσκευών!Δεν κατηγορώ των ιδιοκτήτη γιατί κατανοώ οτι δεν μπορεί να αποχωριστεί το κατοικίδιο του αλλά ουτε και να μην ταξιδέψει..Απλά πιστεύω οτι θα μπορούσε να πλήροφορηθεί καλύτερα για την κατάσταση που ισχύει.Όπως και να έχει θα πρέπει να κάνει μήνυση στα ΚΤΕΛ!Τόσο στον οδηγό όσο και στην ίδια την εταιρεία για την αποσιώπηση του γεγονότος.Είναι απίστευτο αυτο που κάνουν.Έχει κάθε δικαίωμα να μάθει το όνομα του οδηγού.
Το ξέρω οτι αυτο που θα πω παρακάτω δεν με τιμά ιδιαίτερα αλλά επειδή αγαπάω εξίσου τουσ ανθρώπους και τα ζώα και έχω ταξιδέψει αμέτρητες φορές με όλα τα μέσα μεταφοράς δεν μπορώ να μην εκνευρίζομαι οταν ακούω την δικαιολογία "δεν γίνεται να ταξιδέψει γιατί ενοχλεί τους συνεπιβάτες" την στιγμή που μωρά που κλαίνε και δεν ηρεμούν και κλωτσάνε καθίσματα επιτρέπονται χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα στο λεωφορείο/αεροπλάνο/πλοίο. Όταν έχω λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα δεν δέχομαι να ταξιδεύει το κατοικίδιο μου σαν ένα τσουβάλι μαζί με τις αποσκευές!!!!Για κάποιους αυτά τα ζώα είναι η ζωή τους και έχουν και αυτά την ίδια ψυχή!

Ανώνυμος είπε...

Ρε γμτ, γιατί δεν κάνουν μήνυση στα ΚΤΕΛ; Πώς θα πάρουν όλοι αυτοί ένα μάθημα για να σταματήσουν να βάζουν ζώα στις αποσκευές; Δεν θα ταξίδευα ποτέ με τα ζώα μου με τα ΚΤΕΛ, αλλά αν το έκανα και τα μονάκριβά μου πάθαιναν κάτι, θα τους έπαιρνε όλους ο διάολος!

Ανώνυμος είπε...

ntroph reeee
mhnysh sta ktel kai apaithsh gia to onoma tou odhgou

Ανώνυμος είπε...

Mh to athinete etsi!! opwstipote prepei na kanete minisi sto KTEL kai ston kafro ton odigo!!! Gia na allaksei kati epitelous se auti tin xwra!!!

Ανώνυμος είπε...

o idiktitis kai mono ftaiei pou fanike katoteros ton peristaseon apo thn arxiki epilogh na taxidepsei o skulos upo autes tis sinthikes mexri thn katalixi tou skulou. Prota na kanei minish mia filozoikh ston idio kai meta sto ktel.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.