Ερώτηση στη βουλή για τις προκάτ σχολικές αίθουσες (κοντέινερ)


Θέμα: Συνθήκες φοίτησης μαθητών 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης


Στην Κατερίνη οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα σε τρεις προκάτ αίθουσες κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι εν λόγω αίθουσες τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου για να καλύψουν τον αυξημένο αριθμό των μαθητών, παρά τις αντιδράσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Από έλεγχο του εργαστηρίου ελέγχου ρύπανσης του περιβάλλοντος του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διενεργήθηκε μετά από αίτημα του συλλόγου γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου, διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση της τοξικής ουσίας φορμαλδεΰδη στον αέρα των λυόμενων αιθουσών είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τα επιτρεπτά όρια, όπως αυτά καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τους εσωτερικούς – μη εργασιακούς χώρους (σχολικές αίθουσες, κατοικίες κλπ).
Αντιθέτως, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας σε απάντησή του προς το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων, υποστηρίζει ότι οι εν λόγω αίθουσες έχουν κριθεί κατάλληλες για τη στέγαση των μαθητών και ακίνδυνες για την υγεία τους.
Με βάση τα προαναφερόμενα,
Θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες φοίτησης των μαθητών μέσα από μια άρτια εκπαιδευτική διαδικασία;
Θα θεσμοθετηθούν επιτρεπτά όρια συγκέντρωσης φορμαλδεΰδης για μη εργασιακούς χώρους - και ειδικότερα για τις σχολικές αίθουσες;
28.2.11
Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.