Ουστ ...Αρνήθηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο του Δημοσίου χρέους


Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «Για το Εθνικό θέμα του Δημοσίου χρέους». 
Μόνο το ΚΚΕ, δεν αντιτάχθηκε, παρ΄ ότι υποστήριξε ότι με κοινοβουλευτικές επιτροπές δεν δίνονται λύσεις και ότι ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει «ούτε δεκάρα τσακιστή».
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας,ανέφερε ότι  «το χρέος είναι βαθύτατα ταξικό. Για το χρέος φταίει η μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και οι φοροαπαλλαγές που πήραν». Σημείωσε ότι αν τα έσοδα την περίοδο 2000-2008 από τη φορολογία του κεφαλαίου ήταν στο μέσο ευρωπαϊκό όρο, το κράτος θα είχε εξοικονομήσει 95 δις ευρώ.
«Να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Πώς δημιουργήθηκε το χρέος, ποιο μέρος του είναι νόμιμο, πώς μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης, ποιοι κατέχουν το χρέος» τόνισε ο κ. Τσίπρας και επικαλέστηκε ανάλογες Επιτροπές Ελέγχου του χρέους οι οποίες έχουν γίνει 
στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Αμερικάνικο Κογκρέσο, στην Ιρλανδία, στην Ισλανδία.
Υποστήριξε ότι πλέον η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη αλλά και επικίνδυνη εκτιμώντας ότι με τις πολιτικές της θα οδηγήσει τις τράπεζες σε κατάρρευση πριν αυτές καταρρεύσουν. Κατέληξε τονίζοντας: «Ο πολιτικός σας χρόνος τελειώνει, είστε επικίνδυνος και όσο γρηγορότερα δώσετε το λόγο στο λαό τόσο καλύτερα για τη χώρα».
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης, ανέφερε ότι «το να εντάξουμε στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις και εργασίες, το πρόβλημα διόγκωσης και διαχείρισης του δημοσίου χρέους είναι άλλο θέμα από το να μιλούμε εντελώς επιπόλαια και ανεύθυνα για παράνομο, άκυρο και επαχθές χρέος και να αρνηθούμε την αποπληρωμή του». 
Χαρακτήρισε «εύκολα λόγια, ανέξοδες και ανεύθυνες πολιτικές, ευχάριστες στους ανυποψίαστους πολίτες, ανεφάρμοστες και επικίνδυνες για τη χώρα μας. Το δημόσιο χρέος της χώρας μας είναι ένα εθνικό ζήτημα και άρα με εθνικούς όρους, με πολιτική ευθύνη και σοβαρότητα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε».
Υποστήριξε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του δημοσίου χρέους ουσιαστικά ερμηνεύεται ως ένας λογιστικός έλεγχος του χρέους, δηλαδή αποσαφήνιση των όρων και των συνιστωσών του χρέους, για να αποδειχθεί άδικο, παράνομο και επαχθές, με σκοπό την άρνηση της αποπληρωμής του. Αυτό είναι μία επιπόλαια και αόριστη φιλολογία, η οποία έχει μόνον δημοσιογραφικό ενδιαφέρον». Επίσης, «αγνοεί πλήρως τις διεθνείς οικονομικές συμβάσεις και τους διεθνείς κανόνες. Αγνοεί τη βαρύτητα που έχει για το κύρος της χώρας μας και του έθνους  η έγερση υποχρεώσεων που αναλαμβάνει με τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αγνοεί πλήρως τη δημόσια διαπόμπευση και τη γενική κατακραυγή της χώρας μας αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών. Εισάγει μεθόδους και ήθη στο παγκόσμιο δημοσιονομικό σύστημα που ανήκουν σε τριτοκοσμικές χώρες και μεσαιωνικές εποχές».
Επίσης, ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης παρατήρησε πως «όσο η χώρα δανειζόταν εύκολα, δεν άκουσα κανέναν από το ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται για τα ελλείμματα, και το ίδιο συνέβαινε και με το ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσκοπεί στο να καταγράψουμε το τι συμβαίνει και να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις προς αξιολόγηση, αλλά να διακηρυχθεί πως το χρέος αυτό δεν είναι όλων των Ελλήνων πολιτών, αλλά κάποιων επιτήδειων, που άρπαξαν για ίδιον όφελος το προϊόν του δανεισμού. Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει πως η περιουσία του Δημοσίου ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Αυτή είναι η λογική του τζαμπατζή».
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας υποστήριξε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει λάθος μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στο κόμμα του και κάλεσε την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης από τη λογική του «αναβάλλοντες και καταγγέλλοντες» να γίνουν «δημιουργικοί και υπεύθυνοι». «Τα λάθη που έγιναν εμείς τα αναλαμβάνουμε για να δείξουμε ότι από δω και πέρα ο τρόπος που πολιτευόμαστε είναι διαφορετικός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.
Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξήγησε ότι το ΚΚΕ λέει ότι το χρέος του δημόσιου είναι αντιλαϊκό και δεν πρέπει ο λαός να το αναγνωρίσει και να πληρώσει ούτε δεκάρα τσακιστή. Ενώ σε ότι αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα σταθεί εμπόδιο να δημιουργηθεί μια επιτροπή αλλά εκτίμησε παράλληλα, ότι μια κοινοβουλευτική επιτροπή δεν μπορεί να δώσει λύση γιατί υπάρχουν και οι συσχετισμοί κοινοβουλευτικής δύναμης.
Από τον ΛΑΟΣ ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την εύκολη λύση να μην πληρωθεί το χρέος κάνοντας λόγο για ιδεολογία «μπαταχτσή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.