Στην είσπραξη δύο δισ. ευρώ από τα αυθαίρετα στοχεύει η κυβέρνηση


Στην είσπραξη δύο δισ. ευρώ στοχεύει η κυβέρνηση μέσω της περαίωσης των αυθαιρέτων, σχέδιο που θα υλοποιηθεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν με γενναίες εκπτώσεις τα πρόστιμα για την ανέγερση και τη διατήρηση αυθαιρέτων κατασκευών.
Οι εκπτώσεις θα κυμαίνονται από 50% ως 80% στο ύψος των προστίμων που ισχύουν σήμερα και θα μπορούν να αποπληρωθούν σε ως και 36 δόσεις.
Εντός χρονικού ορίου κάποιων μηνών, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα πρέπει να προσέλθουν στις πολεοδομίες και τις εφορίες προκειμένου να δηλώσουν την υπαγωγή τους στη νέα ρύθμιση.
Θα αναλάβουν την υποχρέωση να πληρώσουν σε πολλές δόσεις και με σημαντικές μειώσεις τόσο τα σωρευμένα από το παρελθόν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, όσο και τα μελλοντικά ετήσια πρόστιμα διατήρησης του αυθαιρέτου.
Από τη ρύθμιση θα εξαιρεθούν όσα κτίσματα είναι χτισμένα σε δάση και σε ρέματα, τα υπόλοιπα ωστόσο θα υπόκεινται στην τακτοποίηση και τα έσοδα θα θεωρούνται δημόσιο έσοδο, θα εισπράττονται από τις ΔΟΥ και θα καταγράφονται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε εφορίες και πολεοδομικά γραφεία είναι καταγεγραμμένοι 350.000 - 400.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων με πρόστιμα τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί.
Αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν. Επίσημη καταγραφή δεν υπάρχει αλλά τα αυθαίρετα υπολογίζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.