Ποιός θα επωφεληθεί από το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα;


Το γαλλικό περιοδικό L'Usine Nouvelle αποτυπώνει την δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται η Ελλάδα και την προσπάθεια της να μπορέσει να την αντιμετωπίσει με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο αναμένεται να αποφέρει 50 δις Ευρώ εως το 2015.
Κάτι τέτοιο έχει προκαλέσει την μεγάλη αντίδραση των συνδικάτων αλλά και της κοινής γνώμης και χαρακτηρίζεται ως προδοσία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η πώληση της δημόσια περιουσίας περιλαμβάνει τις τηλεπικοινωνίες, την ηλεκτρική ενέργεια, λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για την πώληση του 35,5% των Ελληνικών Πετρελαίων. Σχετικά με την ΕΛΒΟ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε από την Renault ούτε από την Peugeot καθώς έχουν ήδη επενδύσει σε άλλες χώρες, η πρώτη σε Ρουμανία και Τουρκία και η δεύτερη σε Ουκρανία και Σλοβακία, ενώ η Fiat ενδέχεται να ενδιαφέρεται.
Η Γαλλία ωστόσο φαίνεται να προσεγγίζει τον τομέα των αυτοκινητοδρόμων και η εταιρία Voile το δίκτυο ύδρευσης.
Στο άρθρο σημειώνεται επίσης οτι υπάρχει διάκριση των δημοσίων ελληνικών επιχειρήσεων που θα περάσουν στο ιδιωτικό τομέα, ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση. Έτσι υπάρχουν οι εταιρείες εκείνες που έχουν μικρές ζημίες ή καθόλου κέρδη και αυτές που παρουσιάζουν σημαντικά κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.