Όταν ο Μπουτάρης κάνει τη σπίθα...φωτιά

Picture 0 for Όταν ο Μπουτάρης κάνει τη σπίθα...φωτιά
Η στάση του δήμου Θεσσαλονίκης στο θέμα της εκδήλωσης που έχει προγραμματίσει για αύριο ο Μίκης Θεοδωράκης και η οργάνωσή του, η «Σπίθα», στην Πλατεία Αριστοτέλους, ελέγχεται ως αντιδημοκρατική και είναι σίγουρα άκαιρη.
Μία νέα πολιτική για τον δημόσιο χώρο της πόλης είναι απαραίτητη. Η χρονική συγκυρία και η εκδήλωση όμως που επέλεξε να την επιβάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης θα έκανε έναν καχύποπτο να σκεφθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετώντας κυβερνητικές μεθοδεύσεις και έναν καλοπροαίρετο να συμπεράνει ότι ο δήμαρχος πάσχει από παντελή έλλειψη πολιτικού αισθητηρίου. 
Τέτοιες αποφάσεις, τις μέρες που χιλιάδες Έλληνες πολίτες είναι στους δρόμους, σε βάρος μάλιστα μίας εμβληματικής για τον ελληνισμό προσωπικότητας, προκαλούν πρόσθετη ένταση σε μία κοινωνία που βράζει.
Προσωπικά διαφωνώ ριζικά με την πολιτική πορεία που έχει χαράξει ο Μίκης Θεοδωράκης τα τελευταία 10-15 χρόνια. Εκτιμώ δε ότι τα όσα διακήρυξε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα Προπύλαια, είναι ακριβώς ό,τι δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία για να βγει από την κρίση. Ανεξάρτητα όμως με ποιον και με τι συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, ο συγκεκριμένος περιορισμός του «συναθροίζεσθαι» προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά.
Τελικά, βέβαια, το μόνο που θα καταφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν επιμείνει σε τέτοιες εμπρηστικές απαγορεύσεις, είναι να ξανακάνει ήρωα τον Μίκη, σε μια εποχή που δεν έχει ανάγκη από ήρωες της δεκαετίας του ’60 αλλά από ηγέτες θα δίνουν νέο όραμα σε μία απεγνωσμένη νέα γενιά.
Προτείνουμε στον αξιότιμο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ.Γιάννη Μπουτάρη να εγκαταλείψει την τακτική της πρόκλησης για την πρόκληση και να επικεντρωθεί στις άλλες, πολύ ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την προώθηση του τουρισμού της Θεσσαλονίκης (αν γίνεται, ας λείπουν οι εμμονικές δηλώσεις για τον Κεμάλ…)
Προτείνουμε επίσης να εγκαινιάσει τη νέα πολιτική για τον δημόσιο χώρο όταν θα έρθει να μιλήσει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημερινός πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Διότι, θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ.Μπουτάρης, από τη στιγμή που πολιτεύθηκε, ότι η σημειολογία μιας απόφασης έχει συνήθως μεγαλύτερη βαρύτητα και δυναμική από την ίδια την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.