Δείτε πόσο κοστίζει το μπάνιο στις οργανωμένες πλάζ της Αττικής

Καλοκαιράκι και η ανάσα δροσιάς της πρωτεύουσας βρίσκεται, όπως πάντα, στις παραλίες της.
Ανάσα πολλαπλών διαστάσεων φέτος η φυγή, όχι μόνον από τη ζέστη, αλλά από τις πολλές σκέψεις, την ανησυχία και κυρίως, τον φόβο του αύριο.
Πόσο κοστίζει, όμως, η απόδραση και σε πόσες τσέπες μπορεί να χωρέσει;

Η έως χθες αυθόρμητη επιλογή για ένα μπανάκι στη θάλασσα με την "πολυτέλεια" των παγωμένων καφέδων, αναψυκτικών, παγωτών, του κολατσού κάτω από την ομπρέλα στην πλάζ χάνει πια τον αυθορμητισμό της. Σήμερα η αξία του ευρώ είναι υπολογίσιμη και επιβάλλει γνώση και περισυλλογή αφού, ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές διαφορές ως προς το κόστος, ανάλογα με την επιλεγόμενη παραλία.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε μια δροσιστική βόλτα στις παραλίες της Αττικής και παραθέτει τιμές για τις δημοφιλέστες από αυτές.

Στην Α' πλαζ του Αλίμου η είσοδος είναι δωρεάν και ανάλογα με τις επιλογές των Αθηναίων, η παραμονή μπορεί να κοστίσει περίπου 10 ευρώ το άτομο. Αυτό προκύπτει καταρχήν από την τιμή της ξαπλώστρας, που είναι στα 3,50 ευρώ για όλη την ημέρα, αλλά και από ο,τιδήποτε θα χρειαστεί ο λουόμενος να αγοράσει για να πιει ή να φάει κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί.

Σταθερό στο 0,50 ευρώ παραμένει το μπουκαλάκι νερό, ενώ τα αναψυκτικά «σκαρφαλώνουν» στο 1,60 και το κουτάκι της μπύρας στα 2 ευρώ. Φθηνότερος από τους καφέδες είναι ο κλασικός φραπέ με 2,50 που ...γίνεται φρέντο καπουτσίνο με 3 ευρώ. Όσοι δε, έχουν αδυναμία στα παγωτά, αυτά του εμπορίου κοστίζουν 2 ευρώ.

Ακριβότερη σαφώς θα είναι η θαλασσινή απόδραση για όποιον θελήσει να τσιμπήσει κάτι, καθώς ένα απλό σάντουιτς κοστίζει 3,50 ευρώ και ένα τοστ 2,50. Πάντως, σημειώνεται ότι οι τιμές είναι σταθερές σε σχέση με πέρσι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τα αναψυκτικά και τα παγωτά, υπάρχει και μείωση της τάξης του 30%-40%.

Σε απόσταση αναπνοής από την Α' πλαζ του Αλίμου, τα πράγματα ...σκουραίνουν, καθώς το χέρι θα πρέπει να μπει ακόμα βαθύτερα στην τσέπη. Αρχής γενομένης από την είσοδο στη πλάζ, της οποίας το κόστος κυμαίνεται ως εξής: Τις καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή υπάρχει γενική είσοδος 6 ευρώ με έκπτωση 50% για τους άνω των 65 και για τα παιδιά από 5-12 ετών. Το Σαββατοκύριακο τα δεδομένα αλλάζουν. Η είσοδος ανεβαίνει στα 8 ευρώ και αντίστοιχα για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά στα 4 ευρώ. Ωστόσο, αν κάποιος θελήσει να χρησιμοποιήσει ξαπλώστρα θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 2 ευρώ.

Οι τιμές στα σνακ-μπαρ που βρίσκονται μέσα στον χώρο της πλαζ, είναι μεν μειωμένες σε σχέση με πέρσι έως και 20%, αλλά και πάλι αρκετά τσουχτερές, καθώς το αναψυκτικό φτάνει τα 3 ευρώ. Βασικά, τίποτα δεν στοιχίζει λιγότερο από 3 ευρώ εκτός από το νερό. - Το μικρό μπουκάλι παραμένει στο 0,50 και το μεγάλο στο 1 ευρώ.

Γενικά, φραπέ και αναψυκτικά από τα 3,50 ευρώ το 2010, φέτος έχουν πέσει στα 3 ευρώ, ο φρέντο από τα 4 στα 3,50, οι γρανίτες από τα 5 στα 3,50 και οι μπύρες από τα 5,50 στα 4,50 ευρώ.

Σχετικά οικονομικότερα θα είναι τα πράγματα για εκείνον που θα αποφασίσει να κολυμπήσει λίγο νοτιότερα και συγκεκριμένα στην Ακτή της Βουλιαγμένης. Αλλά αν πάει εκεί από το κέντρο της Αθήνας, προσθέτοντας το κόστος της επιπλέον βενζίνης, του στοιχίζει περίπου το ίδιο. Ειδικότερα, η είσοδος είναι 4 ευρώ συν 3 ευρώ για όποιον θελήσει να χρησιμοποιήσει ξαπλώστρα. Οι κατάλογοι στα κυλικεία της πλαζ έχουν τον φραπέ στα 2,50 ευρώ, τον φρέντο εσπρέσο στα 3 τα αναψυκτικά και το τοστ στα 2 ευρώ.

Με λίγα λόγια το μπάνιο στην Αττική κοστίζει. Σε μία πλαζ με ελεύθερη είσοδο, το μπανάκι στοιχίζει περίπου 10 ευρώ το άτομο εκτός κι αν κάποιος έχει αποφασίσει από πριν ότι δεν θα πεινάσει ή δεν θα διψάσει. Αντίστοιχα στις πλαζ με είσοδο, το ποσό που απαιτείται είναι τουλάχιστον 20 ευρώ το άτομο. Για μια τετραμελή οικογένεια, δηλαδή, η ανάσα δροσιάς στη θάλασσα μπορεί να φτάσει τα 80 ευρώ.

Δεν είναι απορίας άξιον, λοιπόν, που πολλοί λουόμενοι φέτος παίρνουν και το ...δισάκι τους από το σπίτι. Νερό, καφές και σάντουιτς, όλα σπιτικά. Διότι, στην Ελλάδα η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Η οικονομική κρίση, πάντως, έτσι κι αλλιώς «χτύπησε» και τις πλαζ, όπου τουλάχιστον για την ώρα η προσέλευση των λουομένων σε σχέση με πέρσι, είναι μειωμένη έως και κατά 40% και όχι βέβαια.

Να σημειωθεί, ότι όσοι επιλέγουν τις οργανωμένες πλαζ τονίζουν ότι παρόλη την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται, τις προτιμούν, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερες ανέσεις, καθαριότητα και ασφάλεια.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.