S&P: Υποβάθμιση 4 ελληνικών τραπεζών


Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας 4 ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας τη Δευτέρα.

Η S&P υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της EFG Eurobank Ergasias και της Alpha Bank, από «Β» σε «CCC».
Παράλληλα, διατήρησε αμετάβλητες τις αξιολογήσεις «C» για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών καθώς και τις αξιολογήσεις «CCC-» των υβριδικών εκδόσεών τους.


Οι αξιολογήσεις μεταφέρθηκαν από το καθεστώς παρακολούθησης (CreditWatch) με αρνητικές συνέπειες, όπου είχαν τοποθετηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2010. Οι προοπτικές και για τις τέσσερις τράπεζες είναι αρνητικές.


«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι οι 4 τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικά αυξημένους κινδύνους για τα οικονομικά τους, ιδιαίτερα αναφορικά με τη ρευστότητα από τις εγχώριες δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής και τις κεφαλαιακές τους θέσεις», υπογραμμίζει η S&P σε ανακοίνωσή της.
Οι αρνητικές προοπτικές υποδεικνύουν την πιθανότητα νέας υποβάθμισης σε περίπτωση που ο οίκος θεωρήσει πως υπάρχει πιθανότητα αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.