Κύπρος: Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής για την έκρηξη


Πραγματοποιείται σήμερα στις 10 το πρωί, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η πρώτη δημόσια συνεδρία της μονομελούς Επιτροπής που εξετάζει τα συμβάντα της 11ης Ιουλίου του 2011 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι με βάση το άρθρο 8 του περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμου, Κεφάλαιο 44, κάθε πρόσωπο του οποίου η συμπεριφορά αποτελεί το αντικείμενο της πιο πάνω αναφερόμενης έρευνας ή το οποίο με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκεται ή ενδιαφέρεται για το ζήτημα που ερευνάται, δικαιούται να αντιπροσωπεύεται κατά τη διεξαγωγή της έρευνας από δικηγόρο ή άλλο πρόσωπο κατά την κρίση της Επιτροπής.

Ως εκ τούτου, παρακαλείται, οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο πρόσωπο, υπό την έννοια του πιο πάνω άρθρου, όπως παρευρεθεί και δηλώσει την εμφάνισή του στη Γραμματεία της Επιτροπής, την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουλίου στις 9.30 π.μ., πριν από την έναρξη της πρώτης συνάντησης της Επιτροπής, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο επικαφαλής της ερευνητικής Επιτροπής και η ομάδα του επισκέφθηκαν χθες τη σκηνή της τραγωδίας στο Μαρί και επιθεώρησν το σημείο που φυλάσσονταν τα εμπορευματοκιβώτια. Έτυχαν ενημέρωσης και σχημάτισαν εικόνα για τα τραγικά γεγονότα.

Ως προς τις αστυνομικές έρευνες για την τραγωδία, οι πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι από μελέτη του περιεχομένου των καταθέσεων που έχουν ληφθεί σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να προκύπτουν αντιφατικά στοιχεία. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η ομάδα των ανακριτών φάινεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα σοβαρότερα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί στη παρούσα υπόθεση είναι ανθρωποκτονία και η πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.

Τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας αλλά και τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις των ανακριτών θα κατατεθούν στην επικείμενη συνάντηση με την ηγεσία Νομικής Υπηρεσίας, στην οποία αναμένεται να ληφθούν και αποφάσεις για διαθεσιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.