Σενάρια χρεοκοπίας και από το Spiegel

Σύμφωνα με το περιοδικό «Spiegel» -κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή- ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε«προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας».

Μετά το δημοσίευμα της Παρασκευής του Bloomberg περί «σχεδίου Β» της Γερμανίας για ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας (το οποίο διέψευσε αμέσως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών) έρχεται τώρα το «Spiegel» σύμφωνα με το οποίο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο «επεξεργάζονται ήδη δύο σενάρια, αυτό που η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, αλλά και εκείνο, που επιστρέφει στη δραχμή».

Ουδείς εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σχολίασε μέχρις ώρας αυτό το δημοσίευμα.

Σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο περιοδικό, εξετάζονται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διάφορα άλλα σενάρια, στα οποία ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατηρεί ρόλο πρωταγωνιστικό, με παροχή δανείων προς την Ισπανία και την Ιταλία, ενόψει της απροθυμίας δανεισμού αμφοτέρων στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, υπόθεση που συνδυάζεται -από το «Spiegel»- με την αναγκαιότητα πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.