Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κατάθλιψης

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχολογία του ελληνικού πληθυσμού. Η έκρηξη των αυτοκτονιών που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες έρχεται να επιβεβαιώσει ως προς τα αίτιά της από την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που καταφεύγουν για βοήθεια στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων ψυχιατρικών κλινικών, αλλά και στα ιδιωτικά κέντρα ψυχικής στήριξης.

Τις οδυνηρές συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης περιγράφουν στη «δημοκρατία» ειδικοί της ψυχική υγείας, που βλέπουν τους επισκέπτες στα ιατρεία τους να πολλαπλασιάζονται και τη δυσθυμία να καμακώνεται επικίνδυνα. Τα πρώτα στοιχεία από την επίσημη καταγραφή που διεξάγει η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός δείχνουν διπλασιασμό των περιστατικών που καταφθάνουν ζητώντας άμεση παρέμβαση των ιατρών.

Αν και η καταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: Το πρώτο εξάμηνο του 2011 περιστατικά που καταφθάνουν στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου παρουσιάζουν αύξηση σε ποσοστό 52% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2009, όπως σημειώνει ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος. «Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός των ασθενών που δεχόμαστε έχει διπλασιαστεί. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που ζητούν ανακούφιση από τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης» παραδέχεται ο κ. Αλεξανδρόπουλος και κρούει των κώδωνα του κινδύνου μιλώντας για εκρηκτική κατάσταση. 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.