Ο πολιτισμός στην Παλλήνη είναι μόνο για τους ημετέρους.


Απαράδεκτη υποδοχή επιφύλαξαν οι διοργανωτές στους επισκέπτες του οινοποιείου Πέτρου στην Παλλήνη.
Ο λόγος για τη χθεσινή Κυριακάτικη παράσταση με το έργο ΕΛΕΝΗ του Ευριπίδη.

Οι πόρτες του θεάτρου άνοιξαν  και μπαίνοντας οι θεατές στο χώρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απαράδεκτο θέαμα … τα 2/3 του θεάτρου ήταν reserve. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες κάποιοι είχαν απλώσει φουλάρια στα καθίσματα απαγορεύοντας την χρήση του καθίσματος σε όσους δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, μάλιστα δεν δίστασαν να προβάλουν ως δικαιολογία σε ερώτηση μας, ότι οι θέσεις έχουν κρατηθεί για τους γονείς και τους συγγενείς της θεατρικής ομάδας.
Εμείς δεν θα ρωτήσουμε τίποτα τη Δημοτική αρχή αφού μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση μας.
Θα επικαλεστούμε όμως την κοινή λογική απευθύνοντας ρητορικά ερωτήματα.
·   Πως και ποίοι Δημότες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις θέσεων σε παρόμοιες εκδηλώσεις;
·    Ποιος έδωσε το δικαίωμα της επιλογής του κοινού στους φουλαροφόρους και με τι κριτήρια ;
·    Εάν τελικά κατά την πάγια τακτική του Δήμου θα ειπωθεί για μια άλλη φορά ανεπίσημα, ότι ήταν μια αυθαίρετη πράξη κάποιων εθελοντών, θα ζητηθεί  ένα συγνώμη στους Δημότες που παρακολουθήσαν ορθοί την παράσταση ή που αποχωρήσαν;

Εμείς έχουμε συνηθίσει να μην παίρνουμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας, αλλά να ξέρουν ΚΑΠΟΙΟΙ, ότι στην Παλλήνη οι πολίτες έχουν κάνει αγώνες για τους χώρους πολιτισμού και τους θέλουν συνεχώς ανοιχτούς και φυσικά για όλους τους Δημότες…
Επίσης να ξέρουν οι ΚΑΠΟΙΟΙ ότι δεν ξεχνάμε… ότι το Οινοποιείο Πέτρου εγκαινιάστηκε παραμονές Δημοτικών εκλογών του 2010 ως προεκλογικό πυροτέχνημα, έτσι δε θα ξεχάσουμε και ότι εδώ και ενάμιση χρόνο χρησιμοποιείται αποσπασματικά και από χθες και επιλεκτικά…
Το Pressing News.gr θα κάνει και σήμερα Δευτέρα 2/4/2012 μια προσπάθεια να παρακολουθήσει τη παράσταση αφού θεώρει πως το οφείλει στη νεανική θεατρική ομάδα και ελπίζει ότι την τρίτη φορά θα καταφέρει .

Γ.Α.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν το οινοποιείο μπορεί να εγκαινιάστηκε προεκλογικά αλλά από την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Αυτό και μόνο που το αναφέρετε είναι προς όφελος της παρούσας.
Στη συνέχεια θα ήθελα να σας ρωτήσω: Κόψατε εισιτήρια και δεν βρήκατε θέσεις; Γιατί τέτοια παράπονα μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις γίνονται.
Μιλάτε για δημόσιο χώρο. Και το υπουργείο Συγκοινωνιών είναι δημόσιο και το Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο τα ίδια και το Πεντάγωνο κλπ. αλλά δεν μπορώ εγώ να πάω μέσα ό,τι ώρα θέλω.
Και τρίτον ποιος σας είπε πως τα παιδιά που παίζουν χωρίς καμία αμοιβή και ξεκόβοντας από τον χρόνο των μαθημάτων και διαφόρων άλλων υποχρεώσεων δεν έχουν προτεραιότητα στην επιλογή θέσεων ώστε να τα δουν οι γονείς τους;
Στο κάτω - κάτω γιατί δεν πάτε και στο Εθνικό Θέατρο που επιχορηγείται με τόσα εκατομμύρια από την τσέπη σας και την τσέπη μας να ζητήσετε να μπείτε δωρεάν και στη θέση που εσείς επιθυμείτε;
Όταν θέλουμε να κάνουμε αντιπολίτευση να σκεφτόμαστε και λίγο τι λέμε για να μη γινόμαστε ρεζίλι, κύριοι...

Ν.Τ.

Pressing News είπε...

Σίγουρα Ν.Τ. σας ενόχλησε το παραπάνω δημοσίευμα και ο πανικός σας δεν σας επέτρεψε να διαβάσετε την παραπάνω ανάρτηση... Επειδή λοιπόν απλώς την αναγνώσατε ας απαντήσετε πρώτα στα :
· Πως και ποίοι Δημότες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις θέσεων σε παρόμοιες εκδηλώσεις;
· Ποιος έδωσε το δικαίωμα της επιλογής του κοινού στους φουλαροφόρους και με τι κριτήρια ;
· Εάν τελικά κατά την πάγια τακτική του Δήμου θα ειπωθεί για μια άλλη φορά ανεπίσημα, ότι ήταν μια αυθαίρετη πράξη κάποιων εθελοντών, θα ζητηθεί ένα συγνώμη στους Δημότες που παρακολουθήσαν ορθοί την παράσταση ή που αποχωρήσαν;
Υ.Γ. Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση σε Δημάρχους(πρόσωπα) αλλά στις λογικές που υποβαθμίζουν την κοινή μας λογική ...Μισή ντροπή δική τους και μισή δική μας, αφού ο Παλληνιωτής πολίτης και επί Κωνσταντά αλλά και επί Ζούτσου έρχεται αντιμέτωπος με επιλογές ημετέρων.

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον με προκαλείτε, ευχαρίστως να έχετε την απάντησή μου.
Κατ’ αρχήν διάβασα μετά προσοχής τα όσα αναφέρετε ενώ απεναντίας εσείς δεν διαβάσατε καλά και δεν απαντήσατε στα όσα έγραψα αλλά το «στρίψατε δια του αρραβώνος» ρίχνοντας τα βάρη σε αόριστους «ημέτερους φαντάσματα»!
Και σας ερωτώ εγώ να μου πείτε αν οι γονείς και οι συγγενείς των παιδιών που αγωνίστηκαν για την παράσταση έχουν ή δεν έχουν το δικαίωμα προτεραιότητας να δουν την παράσταση;! Γιατί δεν απαντάτε σ’ αυτό καθώς και στα άλλα ερωτήματα που σας έθεσα; Απλά: Θέλετε να το πάτε εκεί που θέλετε και μόνον!
Εκτός κι αν θέλετε η Δημοτική αρχή να ζητήσει συγνώμην που δεν έδειρε τα παιδιά του θιάσου που κράτησαν θέσεις για τους συγγενείς τους! (Εσείς έτσι θα κάνατε;)
Παρεμπιπτόντως θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επιμονή σας να «ξεχειλώσετε» την αίθουσα και να χωρέσει άλλα τόσα άτομα. Με αυτό έμμεσα μεταφέρετε μέσα από το μπλόγκ σας (χωρίς σαφώς να το επιδιώκετε) το πόσο καλά λόγια ακούστηκαν και επί τρεις ημέρες (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα) δεν μπορούσε να ξεκινήσει η παράσταση απ’ τον πολύ κόσμο!
Αλλά στο κάτω – κάτω τι μπορούμε να κάνουμε; Το ότι οι θέσεις δεν αρκούσαν για μια τέτοιου επιπέδου παράσταση είναι μάλλον ευχάριστο γιατί «τέτοιες εκδηλώσεις» (όπως επιγραμματικά αναφέρεστε στην παράσταση) ανεβάζουν το θεατρικό Status της Παλλήνης και της γύρω περιοχής. Απ’ ό,τι όμως οσφραίνομαι κάτι τέτοιο ουδόλως σας απασχολεί μιας και δεν κάνατε ούτε στοιχειώδη αναφορά στην ποιότητά της! Το μόνο που αντιλαμβάνομαι ότι «πήρατε» απ’ αυτήν είναι τα φουλάρια!
Καλό σας Πάσχα.

Ν.Τ.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.