Αίγιο: Αν κλείνει παράρτημα ΤΕΙ με 1500 φοιτητές ρωτά ο Β.Οικονόμου


Προς: Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Κλείνει το παράρτημα του ΤΕΙ Πάτρας στην πόλη του Αιγίου;

Κυρία Υπουργέ,

Όπως μας ενημέρωσε ο συντονιστής των Ελεύθερων Πολιτών Αχαΐας, Δημήτρης Κόκλας, μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία και στους φορείς της πόλης του Αιγίου από την διαφαινόμενη πρόθεση – απόφαση να κλείσει το παράρτημα του ΤΕΙ Πάτρας στο Αίγιο, που αποτελείται από τα Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Οπτικής – Οπτομετρίας. Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αιγίου ο κ Καπλάνης σε συμβούλιο των τμημάτων ανακοίνωσε ότι από επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά το παράρτημα του ΤΕΙ στο Αίγιο θα έχει κλείσει. 

Τα τμήματα όμως του παραρτήματος έχουν υψηλές βάσεις, γεγονός που δηλώνει ότι τα αντικείμενά του έχουν ζήτηση, οι φοιτητές που εγγράφονται συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και δεν παρατηρείται το φαινόμενο της απλής εγγραφής των επιτυχόντων. 

Η τοπική κοινωνία έχει «αγκαλιάσει» το εν λόγω παράρτημα και λόγω της σύνδεσής του με το Νοσοκομείο, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι ο Δήμος έχει παραχωρήσει δωρεάν χώρο, προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές του ανάγκες. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι τα συγκεκριμένα τμήματα παρέχουν και κλινικό έργο στο Νοσοκομείο του Αιγίου και στα Κέντρα Φυσικής Αποκατάστασης της περιοχής, με συνέπεια αν τελικά παύσουν να λειτουργούν στην πόλη, να υποβαθμιστεί και η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. 

Τέλος οι 1500 φοιτητές του παραρτήματος και το ανθρώπινο δυναμικό των Τμημάτων προσφέρουν σημαντικά στην τοπική οικονομία της περιοχής, γεγονός που σημαίνει ότι η κατάργησή τους θα επιφέρει σημαντικό ανάχωμα στην ανάπτυξη της πόλης και σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο σε μια εποχή μάλιστα που στόχος της ελληνικής πολιτείας πρέπει να είναι η αποκέντρωση.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας η κατάργηση του παραρτήματος του ΤΕΙ Πάτρας που εδράζεται στην πόλη του Αιγίου και συγκεκριμένα των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας και Οπτικής – Οπτομετρίας και αν ναι για ποιους συγκεκριμένους λόγους;




                                                                                                          -Ο-
                                                                                                      ΕΡΩΤΩΝ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.