Κόβουν 2,2 δισ. ευρώ από άμυνα, φάρμακα, νοσοκομεία


Η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) απαιτεί από την κυβέρνηση την κάλυψη τρύπας 1% του ΑΕΠ (2,2 δισ. ευρώ) με τη λήψη μέτρων αποκλειστικά στο σκέλος των δαπανών, καθώς εκτιμά ότι το έλλειμμα του 2011 θα κινηθεί στην περιοχή του 10% του ΑΕΠ έναντι 9% του ΑΕΠ πού ήταν ο αναθεωρημένος στόχος που συμφωνήθηκε το φθινόπωρο.
Το ζήτημα τέθηκε στη συνάντηση της Πέμπτης ανάμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, στενούς του συνεργάτες, και τους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτσης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας, Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος, Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, Μεταφορών κ.Μ. Βορίδης, Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου, Υγείας κ. Ανδ. Λοβέρδος, Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης και Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής.

Πέρα από τα ήδη γνωστά ζητήματα του 13ου και 14ου μισθού και της περικοπής των επικουρικών συντάξεων η τρόικα εμμένει στην κατάργηση δεκάδων οργανισμών του Δημοσίου με διαδικασίες-εξπρές, μια διαδικασία που θα συνεπάγεται απολύσεις ως και 10.000 εργαζομένων.

Το κλιμάκιο των δανειστών πιέζει επίσης για νέα περικοπή των δαπανών για την Άμυνα. Ζητεί επίσης τη νέα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και τη νέα περικοπή των δαπανών των νοσοκομείων, όπου έχουν ήδη εφαρμοσθεί μεγάλες μειώσεις και καταργήσεις κλινών από το 2011.

Το «μαχαίρι» της τρόικας θα μπει επίσης στο πεδίο των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, όπου πιέζει ήδη από το 2010 για την ανακατανομή και τον «εξορθολογισμό» των κριτηρίων των δικαιούχων ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους, άρα και η αντίστοιχη δαπάνη του Προϋπολογισμού, η οποία αγγίζει συνολικά τα 14 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.