Απίστευτο τώρα : Έλληνες... συλλαμβάνουν Γερμανούς γιατί τους υποστηρίζουν.


Αυτή τη στιγμη ομάδα γερμανων καλλιτεχνών , που ηρθε απο τη Γερμανια, διαμαρτύρεται (χαπενινγκ) μπροστα απο τη Γερμανικη Πρεσβεια. 
Το χαπενινγκ περιλαμβανε και τη ρίψη ενός αυγού προς την Πρεσβεία. 
Με το που το πεταξε το κοριτσι της ομαδας, το συνέλαβαν.


Η εικόνα στην οδό Καραολή-Δημητρίου στο κέντρο της Αθήνας έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία τουλάχιστον...ξάφνιαζε.
Καλοντυμένοι άνδρες και γυναίκες, νέοι στην ηλικία συγκεντρώθηκαν, με πλακάτ γραμμένα στα ελληνικά και τα γερμανικά. Τα συνθήματά τους και στις δύο γλώσσες.
Γερμανοί στην καταγωγή, αλλά και Έλληνες, ζουν χρόνια στην Ελλάδα και πλέον δεν ανέχονται ούτε εκείνοι τη συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι στη δεύτερη πατρίδα τους.

Τα συνθήματά τους πιο σκληρά και από αυτά που έχουν φωνάξει ή γράψει ακόμη και οι γεννημένοι Έλληνες τον τελευταίο καιρό:
“Δεν θα μας πούνε οι Μερκέλες και οι Σοϊμπλίδες πότε θα ψηφίσει ο κόσμος στην Ελλάδα”
“Σταματήστε το παραμύθι ότι οι Γερμανοί θα σώσουν τους Έλληνες”
“Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας στο όνομα της Γερμανίας!' 
“Μήπως θα έπρεπε να πληρώσετε πρώτα εσείς τα χρέη σας από τη ναζιστική περίοδο κωλόπαιδα”
Μια από τις γυναίκες πέταξε μάλιστα ένα αυγό προς το κτίριο της Γερμανικής Πρεσβείας με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τη συλλάβουν. Προκλήθηκε  και ένταση καθώς στο σημείο βρισκόταν τόσο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Δ. Τρίμης, οι οποίοι προσπαθούν να εμποδίσουν τη σύλληψη.
Δεν έλειψε ούτε η ένταση με υπαλλήλους της πρεσβείας.
Αυτά ωστόσο ήταν μόνο η αρχή, αμέσως εμφανίστηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ η οποία είχε εντολή να απομακρύνει τους διαμαρτυρόμενους με αποτέλεσμα να αρχίσει ένα κυνηγητό μέχρι τη λεωφόρο Β. Σοφίας με τους αστυνομικούς να επιχειρούν (κατά λάθος) να συλλάβουν ως και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτυρόταν για τη στάση της αστυνομίας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.