Βουλή οκτώ κομμάτων προβλέπει νέα δημοσκόπηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ξεπερνούν το 35%


Με 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΚΚΕ με το οποίο ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων για τις εκλογές του 2012, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα» και είναι η πρώτη της εποχής Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, η Δημοκρατική2%, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,5%, η Δράση 1,0%, το Άρμα Πολιτών 1,5% και άλλο κόμμα 3,0%.

Για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2010, το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τα ποσοστά του σε σχέση με την έρευνα του προηγούμενου μήνα, αν και είναι πανθομολογούμενο ότι η συρρίκνωση είχε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που δεν υπήρχαν περιθώρια περαιτέρω πτώσης. 

Παράλληλα αποτυπώνεται η πτώση της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, ελέω Ανεξαρτήτων Ελλήνων που βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, εξασφαλίζει το 11% των ψηφοφόρων.

Πάντως τα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνουν μόλις το 35% των ψήφων, με το πολιτικό σκηνικό νε είναι τόσο ρευστό, που η πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα και τα ποσοστά των κομμάτων να είναι παρακινδυνευμένη. 

Απόδειξη τούτου, η περίπτωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, που σε διάστημα τριών μηνών έκανε ένα δημοσκοπικό άλμα από το 8% στο 16%, για να υποχωρήσει σήμερα στο 11,5%. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σταθερά σε διψήφια ποσοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.