Άλλη μια δικαστική απόφαση κατά του λάου


Πόσες νίκες μπορεί να κρύβει μια δικαστική απόφαση!

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 16 Μαϊου, στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων, προκειμένου να παραστούν στην εκδίκαση της προσωρινής διαταγής Ασφαλιστικών Μέτρων, σχετικά με την Συλλογική Αγωγή που έχει καταθέσει το ΕΠΑΜ υπέρ της πλαστότητας των εκκαθαριστικών της Εφορίας.

Το ραντεβού ήταν στις 9 το πρωί. στο κτίριο 5 και η κινητοποίηση από Επαμίτες και απλούς πολίτες που συμμετέχουν στην Συλλογική Αγωγή ήταν άμεση και με ενθουσιασμό. Παρόντες επίσης τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, με επικεφαλής τον Γ.Γ., Δημήτρη Καζάκη και φυσικά ο επικεφαλής του Νομικού Τμήματος του Ε.ΠΑ.Μ., Μάριος Μαρινάκος.Ο αριθμός εκδίκασης της υπόθεσης ήταν το 27 και το πρώτο αίτημα που υπέβαλλε ο δικηγόρος μας ήταν η συγκεκριμένη υπόθεση να εκδικαστεί σε ανοιχτή αίθουσα με ακροατήριο, καθώς οι συγκεκριμένες υποθέσεις, που αφορούν ασφαλιστικά μέτρα, εξετάζονται σε πολύ μικρές αίθουσες - γραφεία όπου η χωρητικότητα δεν επιτρέπει την παρουσία κοινού.


Αίτημα που έγινε δεκτό από τον δικαστή, αλλά με την προϋπόθεση ότι η εξέταση της υπόθεσής μας θα μετατίθετο για αργότερα χρονικά, αφού δηλαδή εξετάζονταν πρώτα όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις. 
Η πρώτη νίκη ήταν δική μας και φυσικά κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν σκέφτηκε την κούραση από την πολύωρη αναμονή.
Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα 2 του κτιρίου 5, με έναν δικαστή, νέο σε ηλικία, ο οποίος αν και στην αρχή φάνηκε προκατειλημμένος απέναντί μας, 
κάνοντας λόγο για "στημένο σόου", στη συνέχεια εξέπληξε με την απόφασή του να μην κάνει δεκτή την παρουσία του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω εξουσιοδοτημένης δικηγόρου, η οποία εξέφρασε το σκεπτικό ότι το Δημόσιο έχει έννομο συμφέρον να παρίσταται. Μάλιστα ο δικαστής έγραψε στα πρακτικά ότι ο υπουργός Οικονομικών και ο γ.γ. του ΚΕΠΥΟ, κατά των οποίων στρέφεται η Αγωγή, ήταν απόντες.

Στη συνέχεια, ήταν η ώρα μας να "ψηλώσουμε" και να αισθανθούμε ότι όλος αυτός ο αγώνας και η προσμονή μηνών άξιζε και αξίζει, όταν το λόγο πήρε ο δικηγόρος μας και συναγωνιστής, Μάριος Μαρινάκος, και ξεκίνησε την αγόρευσή του.
Μια ομιλία που μας συγκίνησε αλλά και που μας εξέφρασε απόλυτα. Αγόρευση με επιχειρήματα και εμπεριστατωμένη με αποφάσεις δικαστηρίων, επίσημα έγγραφα οργανισμών, μαρτυρίες και δημοσιεύματα, η οποία καθήλωσε το κοινό αλλά κυρίως τον ίδιο τον δικαστή που δεν διέκοψε ούτε μια στιγμή προκειμένου να συντομεύσει τη διαδικασία.
Δεν είναι δυνατό να περιγράψουμε αυτά που νιώσαμε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις επευφημίες, μια λέξη κυριαρχούσε στα χείλη όλων. Νικήσαμε!
Και φυσικά δεν εννοούσαμε την απόφαση του δικαστή. Ξέραμε ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας.
Αλλά αυτό που κατακτήσαμε εκεί, (και είναι σίγουρο ότι το ένιωσαν όσοι παρευρέθηκαν),είναι το δίκιο και η αλήθεια, είναι το δικαίωμα να έχουμε φωνή, είναι η άσκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, είναι η πίστη μας στη δικαιοσύνη ως βάση της δημοκρατίας και της ισονομίας, (ακόμη και όταν οι λειτουργοί της το ξεχνούν), είναι η αντίσταση στην επικρατούσα άποψη ότι "δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους μεγάλους και είναι όλοι πουλημένοι", που κρατά, σκυφτούς, μεγάλο κομμάτι του λαού μας και των λειτουργών της δικαιοσύνης, αλλά είναι και η ενότητα μας σε δράσεις βαθιά πολιτικές και η βαθιά δύναμη για να συνεχίσουμε ακόμα πιο πολλοί και πιο δυνατοί σε έναν δίκαιο αγώνα, απάντηση σε μια ανούσια συμβιβασμένη ζωή.

Η απόφαση του δικαστή ήταν η αναμενόμενη. Αρνητική.
Αλλά υπενθυμίζουμε ότι αυτή είναι μόνο η πρώτη μάχη σε δικαστική αίθουσα. θα ακολουθήσουν και άλλες και όλες τους σημαντικές. Η παρουσία όλων μας είναι καθοριστικά σημαντική. Επόμενος σταθμός ο Σεπτέμβριος όπου θα εξεταστεί η αίτηση Αναστολής με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Η ουσία της αγωγής θα εκδικαστεί στις 17/12/2015.
Ρεπορτάζ με βίντεο από όσα έγιναν στην Ευελπίδων, αλλά και ολόκληρη η αγόρευση του δικηγόρου μας, Μ.Μαρινάκου, θα μεταδοθούν τη Δευτέρα στις 20 Μαϊου, στις 8 το βράδυ στην έκτακτη μετάδοση της ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΕ, με τον Δ.Καζάκη και τη Γ.Μπάστα, μέσω της ιστοσελίδας www.ekpompiae.gr.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.