Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι ειδικοί για την γρίπη που «Θερίζει» τον τελευταίο καιρό

«Θερίζει» τον τελευταίο καιρό η γρίπη… Καθημερινά ακούμε και για ένα γνωστό, φίλο ή συνάδελφο που αρρώστησε…

Από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται ότι η γρίπη άρχισε την... επέλασή της στη χώρα μας από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Από τα τέλη του ίδιου μήνα άρχισε να καταγράφεται συνεχής αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία κορυφώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου.
Η ανησυχία, είναι μεγάλη καθώς έως το τέλος της περασμένης εβδομάδας, 15 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της, ενώ 70 είχαν νοσηλευθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν ηλικιωμένοι, ανεμβολίαστοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα ενώ περιλαμβάνονται και δύο παιδιά.

Οι επιδημιολόγοι κάνουν λόγο για υψηλά επίπεδα δραστηριότητας, τα οποία οφείλονται σε στελέχη του ιού Α (Η3Ν2) και Β. Η γρίπη τύπου Α (Η3Ν2) προκαλεί πιο σοβαρές επιπλοκές και θεωρείται πιο απειλητική για τη ζωή των πασχόντων.

Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι ειδικοί ειδικά για όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. 

Λοβέρδος: Μην το παίρνετε αψήφιστα

Στο θέμα της γρίπης αναφέρθηκε το  πρωί και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.  «Υπάρχει μία έντονη γρίπη που δεν καλύπτεται πλήρως από το υπάρχον εμβόλιο» είπε ο υπουργός στην Κοινωνία Ώρα Mega, ενώ πρόσθεσε ότι το μεσημέρι θα γίνουν και ανακοινώσεις από το υπ. Υγείας.

«Έχει έντονα χαρακτηριστικά – όπως πόνος στο στήθος- που κρατούν για 8 με 10 ημέρες και μετά αφήνει βήχα. Καλό θα είναι για να αποφεύγονται επιπλοκές, όπως βρογχίτιδα και πνευμονία, να μην το παίρνετε αψήφιστα και να επικοινωνείτε με γιατρό, ιδίως αν έχετε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά», κατέληξε ο υπουργός Υγείας, που αποκάλυψε ότι είναι και ο ίδιος «θύμα» της γρίπης.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.