Τραγική είναι η εικόνα των φυλακών


Ως «βόμβα» - απειλή για την κοινωνία, τόσο τους αστυνομικούς όσο και τους κρατούμενους, αναγνώρισε τις συνθήκες που υφίστανται στα κρατητήρια, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γρηγόρης Γερακαράκος. 
Παράλληλα σημειώθηκε ότι δεινοπαθούντες -οικονομικά- πολίτες με εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, προσέρχονται οικειοθελώς στα κρατητήρια ώστε να απολαύσουν στέγαση και σίτιση.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το θέμα, ο κ. Γερακαράκος μίλησε για «κρατητήρια- σταύλους», λέγοντας πως η χωρητικότητα των κρατητηρίων στην Αττική έχει κορεστεί, με τον αριθμό των κρατουμένων να είναι τριπλάσιος του προβλεπόμενου. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «τα πράγματα είναι τραγικά», ενώ ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας με νομοθετικές ρυθμίσεις για τον χρόνο κράτησης.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Καραδήμας, ανέδειξε το πρόβλημα της συστέγασης απλών, μη ποινικών κρατουμένων στο ίδιο κελί με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου. Ακόμη αναφερθηκε και σε οριακά περιστατικά ανθρώπων που επιδιώκουν εκούσια να προσαχθούν λόγω ανέχειας.

Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στη συνέντευξη παρέστη ο ταξίαρχος Αντώνης Δουκιατζάκης, ο οποίος έκανε αναφορά στις προσπάθειες του Αρχηγείου για την επίλυση του προβλήματος.

Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ηλίας Νικολακάκος, αναφέρθηκε στο θέμα από την πλευρά των συνηγόρων, καθώς και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που προκαλούν την περαιτέρω κράτηση των μη ποινικών κρατουμένων.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Σπύρος Κρικέτος, μίλησε κι αυτός για «υγειονομική βόμβα» μέσα στα αστυνομικά τμήματα, λόγω των υπεράριθμων κρατουμένων, αλλά και για ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν φροντίζει να εφαρμόζεται ο νόμος και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.