Καραμπόλες 28 οχημάτων στην Εγνατία λόγω ομίχλης


Μία νεκρή και 22 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, είναι ο απολογισμός των θυμάτων που προέκυψαν από τις δύο διαδοχικές καραμπόλες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας. Στο διπλό δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί ενεπλάκησαν τουλάχιστον 28 αυτοκίνητα.

Η πρώτη καραμπόλα σημειώθηκε στις 08.20 το πρωί, στην οποία ενεπλάκησαν 20 οχήματα. Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή, δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 18 άτομα ελαφρά, εκ των οποίων τρία παιδιά.
Εξάλλου, λίγα λεπτά αργότερα περίπου ένα χιλιόμετρο παρακάτω από την πρώτη καραμπόλα σημειώθηκε και δεύτερη με την εμπλοκή άλλων οχτώ οχημάτων. Σε αυτό το περιστατικό τραυματίστηκαν επιπλέον δύο άτομα.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (δύο από Κατερίνη, τέσσερα από Βέροια και τέσσερα από Θεσσαλονίκη) για τη μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, συνολικά διακομίστηκαν 22 τραυματίες και ένας νεκρός.
Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Βέροιας διακομίστηκαν 12 τραυματίες εκ των οποίων τρία παιδιά και ο νεκρός. Στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν εφτά, στο Αγιος Δημήτριος δύο και στο Ιπποκράτειο μία έγκυος, την οποία μετέφερε ασθενοφόρο που ενεπλάκη στο τροχαίο.
Κλιμάκιο της Τροχαίας βρίσκεται στο σημείο και γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού από τον κόμβο της Αλεξάνδρειας.
Τα αίτια της διπλής καραμπόλας δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο εκτιμάται ότι οφείλεται στην πυκνή ομίχλη και την περιορισμένη ορατότητα των οδηγών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.