Παλλήνη: Η επόμενη μέρα στο 7ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο (foto)


Από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο 7ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο από την χθεσινή καταιγίδα.

Στη μάχη με το χρόνο εργάζονται 3 JCB , 1 Bob cat, 1 υδροφόρα, περίπου 20 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Παλλήνης, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι γονείς και αρκετοί εθελοντές.


Το χώρο επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθ. Ζούτσος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας και αντιδήμαρχος του Δήμου Παλλήνης κ. Δ. Καρκούλιας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Π. Μερντύρης, και ο Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Οδυσσέας Ρομπάκης.

Η σημερινή εικόνα του σχολείου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μας είναι απογοητευτική.

Το νερό και η λάσπη σε αρκετές αίθουσες είχε ξεπεράσει το ένα μέτρο, όλα τα θρανία και οι καρέκλες των μικρών μαθητών θέλουν καθάρισμα, ενώ πολλές εργασίας των παιδιών θα πεταχτούν.
Εντυπωσιακή ήταν και η εικόνα των συρματοπλεγμάτων στον περίγυρο του σχολείου που υποχώρησαν μαζί με το τσιμεντένιο ρείθρο που τα στήριζε από την τεράστια ορμή του νερού και το σχολείο μοιάζει κυριολεκτικά σαν ξέφραγο αμπέλι.

«Μέσα στην ατυχία μας φανήκαμε τυχεροί» ήταν τα πρώτα λόγια της διευθύντριας του σχολείου όταν μας περιέγραφε την εικόνα του πρωινού της Παρασκευής.
« Όταν μπήκα στο σχολείο…» μας είπε « και αντίκρισα το νερό να μπαίνει στο προαύλιο γνώριζα πολύ καλά ότι ήταν θέμα λίγων λεπτών να πλημμυρίσουμε… Έπρεπε το σχολείο να εκκενωθεί ΑΜΕΣΑ. Εγώ και οι υπόλοιποι δάσκαλοι ενημερώσαμε γονείς και παιδιά και καταφέραμε να μην είναι κανένα παιδί στο σχολείο την ώρα της πλημμύρας  και πρόσθεσε «Τέλος καλό όλα καλά…»

Το Pressing News.gr θα βρίσκεται κοντά στην σχολική κοινότητα του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης, αφού γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου δεν θα περιοριστούν μόνο για αυτές τις λίγες μέρες  καθαρισμού, αλλά θα συνεχιστούν για όλο το υπόλοιπο της  σχολικής χρονιάς μέχρι να αντικατασταθούν όλα τα κατεστραμμένα υλικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.